Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Καθαρίζονται στάσεις, καφάο, φρεάτια, γίνεται αφαίρεση γκράφιτι. Εντατικοποιείται το πρόγραμμα καθαρισμού της πόλης

Συνεχίζεται με αυξημένη ένταση του ολοκληρωμένο πρόγραμμα καθαριότητας της πόλης από το Δήμο Πεντέλης. Εκτός από την αποκομιδή, την ανακύκλωση και τη συλλογή ογκωδών αντικειμένων, σε εξέλιξη είναι οι ακόλουθες δράσεις:

  • Προχωρεί το πρόγραμμα καθαρισμών των φρεατίων ομβρίων υδάτων, αρχικά σε εντοπισμένα προβληματικά σημεία ήταν επί χρόνια ακαθάριστα και εν συνέχεια στο σύνολο της πόλης. Ο καθαρισμός των φρεατίων πραγματοποιείται κάθε εβδομάδα, 3 φορές την εβδομάδα.
  • Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης δημόσιων χώρων και αφαίρεσης graffiti, το πρόγραμμα καθαρισμού και αποκατάστασης ζημιών στις στάσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της πόλης.
  • Γίνονται εξειδικευμένες εργασίες φροντίδας και ελαιοχρωματισμού των ΚΑΦΑΟ και σημείων που απαιτούν και την χρήση antigraffiti από ειδικό συνεργείο, ώστε μελλοντικά οι μπογιές να απομακρύνονται μόνο με την χρήση νερού.
  • Διενεργούνται εκτεταμένες δράσεις περισυλλογής εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων από την Πλατεία Πόγκα και από άλλα σημεία της πόλης.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Το πρόγραμμά μας για μια πιο καθαρή, πιο ευπρεπή, πιο ανθρώπινη πόλη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η εικόνα αλλάζει και αυτό είναι πλέον ορατό. 

Προχωρούμε και σε δράσεις πέραν της αποκομιδής των σκουπιδιών και του οδοκαθαρισμού, αλλάζοντας την οπτική και την αισθητική των δρόμων και στις τρεις δημοτικές κοινότητες. Τις επόμενες εβδομάδες η αλλαγή στην εικόνα της πόλης θα είναι ακόμη πιο ορατή καθώς οι δράσεις μας συνεχίζονται και εντατικοποιούνται.

Ευχαριστούμε τους δημότες που στην προσπάθεια μας είναι σύμμαχοι και αρωγοί και συμβάλλουν ώστε όλοι μαζί να κρατήσουμε το Δήμο Πεντέλης καθαρό».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στις δράσεις που υλοποιούνται δήλωσε:

«Συνεχίζουμε τον αγώνα βελτίωσης της καθημερινότητας και της οπτικής της πόλης με εξειδικευμένες εργασίες φροντίδας επιλεγμένων σημείων της. Αφαιρέσαμε γκράφιτι, απομακρύναμε εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, βάψαμε στάσεις και καφάο, καθαρίσαμε φρεάτια ομβρίων υδάτων που είχαν χρόνια να καθαριστούν.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζομένους και τους συνεργάτες του Δήμου μας  για την προσεγμένη δουλειά τους, που συμβάλλει σημαντικά στο να αλλάξουμε σταδιακά την εικόνα της πόλης μας, προς το καλύτερο».

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο