Δήμος Πεντέλης

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

28 Σεπτεμβρίου 2023

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δεν χαλαρώνουμε! Ακολουθούμε τις οδηγίες. Φροντίζουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας

Από την αρχή της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, ο Δήμος Πεντέλης είναι κοντά στους δημότες, εφαρμόζοντας τα μέτρα και τις συστάσεις των ειδικών.

Δυστυχώς όμως διαπιστώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει στη χώρα μία αυξανόμενη τάση  νέων κρουσμάτων του Covid-19. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε μία σημαντική χαλάρωση των μέτρων αυτοπροστασίας, που ήδη προκαλεί ένα νέο κύμα της πανδημίας με δυσμενείς επιπτώσεις πρωτίστως στην υγεία των πολιτών.

Στόχος του Δήμου μας είναι η διατήρηση της υγείας των δημοτών μας, που υλοποιείται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, που είναι επιφορτισμένες και για τη σωστή επιτήρησή τους, ενώ παράλληλα προβαίνει και σε εφαρμογή ίδιων μέτρων προστασίας.

Ο Δήμος Πεντέλης λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί σε αυτή τη βάση για όσο χρειαστεί, όπως έπραξε και κατά τη διοργάνωση των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους δημότες την ιδιαίτερη σημασία που έχει να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και τα κυβερνητικά μέτρα.

Στο Δήμο Πεντέλης, η είσοδος του κοινού στο Δημαρχείο, στους Αθλητικούς χώρους και υπόλοιπες υπηρεσίες του γίνεται αποκλειστικά με χρήση μάσκας.

Σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των δημοτών ενθαρρύνουμε αυτή να γίνεται ηλεκτρονικά, από την Ιστοσελίδα του Δήμου και τις δυνατότητες που αυτή παρέχει, ώστε να μη χρειαστεί μετακίνηση και οι υπηρεσίες να παρέχονται με καλύτερο και πιο σύγχρονο τρόπο.

Συνιστάται επίσης, πριν την προσέλευση στην όποια διοικητική υπηρεσία του Δήμου μας, να έχει προηγηθεί προσυνεννόηση για ραντεβού, με το Γραφείο Δημότη στα τηλέφωνα 2132050098 και 2132050099.

Οφείλουμε όλοι να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε ιδιαίτερη προσοχή και συνεχή προσήλωση στην τήρηση των μέτρων, να φοράμε μάσκες προστασίας όπου αυτό προβλέπεται, να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, τις απαραίτητες αποστάσεις και τους κανόνες μετακίνησης και κοινωνικής επαφής.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αντιληφθούμε όλοι τη σημασία που έχουν για την επιτυχία των μέτρων η ατομική ευθύνη και η υιοθέτηση κοινωνικής συμπεριφοράς απέναντι στον αόρατο εχθρό του ιού.

Για το λόγο αυτό, ακολουθούμε τις οδηγίες, μένουμε ασφαλείς!

 

Ελένη Πολίτη

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Δημόσιας Υγείας,

Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Ψυχικής Υγείας,

Προληπτικής Ιατρικής και Ενημέρωσης των Πολιτών

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο