Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Επεκτείνει το δίκτυο ανακύκλωσης γυαλιού ο Δήμος Πεντέλης. Τοποθετήθηκαν 11 νέοι μπλε κάδοι γυαλιού

Ο Δήμος Πεντέλης συνεχίζει εντατικά τις προσπάθειές του στην καθαριότητα και στη διαχείριση των απορριμμάτων, έχοντας δύο βασικούς στόχους:

(α) Να είναι η πόλη καθαρή και τακτοποιημένη. Στον τομέα αυτό υπάρχει βελτίωση και παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή του προγράμματος της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με το οποίο η καθαριότητα στην πόλη θα βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο μέχρι τέλος του 2020.

(β) Να αποστέλλονται όλο και λιγότερα απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Φυλής, τόσο για περιβαλλοντικούς, όσο και για οικονομικούς λόγους, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται με ξεχωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών.

Έτσι, μετά από συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) ο Δήμος μας ενισχύει ακόμα περισσότερο το δίκτυο ειδικών κάδων για την ανακύκλωση γυαλιού με 11 νέους κώδωνες συλλογής γυαλιού, επεκτείνοντας το υπάρχον δίκτυο των 24 κάδων που βρίσκονται τοποθετημένοι σε κομβικά σημεία του δήμου. Με την προσθήκη των νέων κάδων στα συγκεκριμένα σημεία, καλύπτεται το σύνολο της πόλης για τις ανάγκες ξεχωριστής συλλογής και ανακύκλωσης γυαλιού από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι νέοι κώδωνες θα τοποθετηθούν στα παρακάτω σημεία:

Lidl                                                                              Δημοκρατίας 6

Σισμανόγλειο                                                              Σισμανογλείου 1

Alterlife                                                                        Παναγή Τσαλδάρη 20

Πλατεία Ν. Πεντέλης (δεξιά) (2 κώδωνες)          Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 16 – 22

Γυμνάσιο Νέας Πεντέλης                                         Αγίου Γεωργίου 1

Απέναντι από το κατάστημα Σερίφης                    Πλακεντίας 1

Μπάκας – Περίπτερο                                                  Αγίας Σκέπης 3

Bazzar Super Market                                                  Λεωφόρος Πεντέλης 81

Αββαείον                                                                       Αν. Πολέμων & Λεωφ. Πηγής 35

Μαγγίνας                                                                       Πλ. Εθ. Αντιστάσεως

Πλησίον Πλ. Αγ. Γεωργίου (Big Bad Wolf)             17ης Νοεμβρίου 6 & Καποδιστρίου

Σκλαβενίτης                                                                    Βενιζέλου και Πόντου

 

 

O Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Ηλιόπουλος, δήλωσε σχετικά:

«Μαζί με τη Δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά, έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα να ενισχύσουμε την ξεχωριστή συλλογή στα διαφορετικά ρεύματα αποβλήτων στην πόλη μας και για το σκοπό αυτό έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο ήδη εφαρμόζουμε. Οι ειδικοί μπλε κώδωνες που παραλάβαμε δωρεάν από την ΕΕΑΑ, τοποθετούνται σε κομβικά σημεία της πόλης, ώστε να εξυπηρετούν το σύνολο των επαγγελματιών που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες προϊόντων σε γυάλινη συσκευασία, αλλά και όσο το δυνατόν περισσότερους δημότες, τους οποίους παροτρύνω να απορρίπτουν τα απορρίμματα γυαλιού σε αυτούς.

Η διεύρυνση του δικτύου συλλογής γυάλινων συσκευασιών θα μας βοηθήσει να πετύχουμε σημαντική μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στους πράσινους κάδους που με τη σειρά τους οδηγούνται στα ΧΥΤΑ Φυλής για ταφή και επιβαρύνουν το Δήμο μας οικονομικά.

Προφανώς οι προσπάθειές μας δεν σταματούν εδώ. Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η ξεχωριστή συλλογή των βιοαποβλήτων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ εντός του έτους ο Δήμος μας θα προχωρήσει και στην εφαρμογή χωριστής διαλογής χαρτιού.

Η βοήθεια των πολιτών σε όλο αυτό το στόχο είναι κρίσιμη. Θέλουμε τη συνεργασία τους και τη βοήθειά τους. Ας βάλουμε στόχο όλοι μαζί, κανένα υλικό που μπορεί να ανακυκλωθεί να μην καταλήγει στο ΧΥΤΑ Φυλής. Έτσι προστατεύουμε το περιβάλλον και δεν επιβαρύνουμε οικονομικά το Δήμο μας».

 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο