Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

H μίσθωση των γηπέδων τένις φέρνει στο Δήμο ετήσια έσοδα πάνω από 50.000 € αντί 3.000 € και δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για τη διαχείριση της προηγούμενης δημοτικής αρχής

Έγινε για πρώτη φορά, μετά από 10 χρόνια, δημοπρασία για τη μίσθωση των γηπέδων τένις των Μελισσίων. Η δημοπρασία, που επικυρώθηκε από την Οικονομική Επιτροπή στις 20/10, φέρνει σημαντική αύξηση εσόδων για το Δήμο. Συγκεκριμένα, το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την εκμίσθωση τριών γηπέδων τένις διάρκειας 1+1 έτη, εγγυάται ετήσια έσοδα για το Δήμο 40.000 ευρώ και από τη  διαχείριση του 4ου γηπέδου τένις αναμένονται επιπλέον ετήσια έσοδα 12.000 ευρώ.

Το 2018 και το 2019, κατά τη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής,  τα αντίστοιχα έσοδα ήταν μόλις 3.000 ευρώ, γεγονός που εγείρει εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο διαχείρισης του θέματος από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Επίσης, εκτός του ενός γηπέδου που το διαχειρίζεται αποκλειστικά ο Δήμος Πεντέλης και στα υπόλοιπα τρία γήπεδα που δημοπρατήθηκαν έχουν διατηρηθεί προς εκμετάλλευση από το δήμο ώρες, που θα διατίθενται στους κατοίκους-δημότες του Δήμου Πεντέλης.

Σημειώνεται επίσης ότι από την ανάληψη των καθηκόντων της Διοίκησης Κεχαγιά, τα ετήσια έσοδα που προέκυψαν από τα Δημοτικά γήπεδα τένις για την περίοδο 2019-20 ήταν 13.000 ευρώ, έναντι 3.000 ευρώ την αντίστοιχη περίοδο 2018-19.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά μετά τη διενέργεια του διαγωνισμού, δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι αθλητικές υποδομές είχαν σημαντικά περιθώρια για καλύτερη αξιοποίηση. Διαχειριζόμαστε τους αθλητικούς χώρους με περισσή διαφάνεια και δημιουργούμε πρόσθετα έσοδα για το Δήμο, στη θέση των διαφυγόντων. Επιπλέον, οι πολίτες απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών».

Η εντεταλμένη δημοτική Σύμβουλος για τον αθλητισμό Κωνσταντίνα Λαζή-Αναγνωστοπούλου σημείωσε από την πλευρά της:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση από το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την εκμίσθωση των γηπέδων τένις.  Στόχος μας αφενός ήταν η εκμετάλλευση της εγκατάστασης  με διαφανή τρόπο και αφετέρου η επωφελής ενοικίασή της με ένα τίμημα που ουσιαστικά εκτοξεύει τα έσοδα του αθλητισμού του Δήμου Πεντέλης από τη συγκεκριμένη εγκατάσταση. Αυτό έγινε διατηρώντας όλα ανεξαιρέτως τα προνόμια που μέχρι σήμερα είχαν οι δημότες-κάτοικοι που χρησιμοποιούσαν την εγκατάσταση, όπως την χρήση των γηπέδων κατά τις πρωϊνές ώρες δωρεάν.

Θα συνεχίσουμε μεθοδικά και προγραμματισμένα, προσηλωμένοι στην προσπάθεια που καταβάλουμε ως Διοίκηση του Δήμου, ώστε να μεγιστοποιήσουμε τα αποτελέσματα του αθλητισμού τόσο για τους δημότες όσο και για τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του δήμου μας  καθώς και  να διαχειριστούμε με βέλτιστο και διαφανή τρόπο τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Για το ζήτημα διαχείρισης των αθλητικών χώρων θα υπάρξει συνέχεια».

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο