Βιογραφικό Σημείωμα Δημάρχου

 

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΣΤΕΡΓΙΟΥ  ΚΑΨΑΛΗΣ

ΚΑΤΑΓΩΓΗ αγαπημένο Πεντελικό Βουνό

Ο ∆ημήτρης Στεργίου – Καψάλης είναι Σαρακατσάνος και οι ρίζες του στην Πεντέλη και στο Πεντελικό τοποθετούνται από την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Οι γονείς του Σταύρος και Βασιλική, μεγάλωσαν στις βουνοπλαγιές του Πεντελικού ζώντας τη νομαδική Σαρακατσαναίικη ζωή. Ο ∆ημήτρης Στεργίου-Καψάλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πεντέλη.

ΣΠΟΥ∆ΕΣ από το «μηδέν»

Φοίτησε στο ∆ημοτικό σχολείο Πεντέλης (γνωστό ως «παράγκα») τη δεκαετία του ’50. Τη δεκαετία του ’60 φοίτησε στο Γυμνάσιο του Χαλανδρίου. Εισήχθη μεταξύ των πρώτων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και αποφοίτησε μεταξύ των πρώτων, ως αξιωματικός του Όπλου των Τεθωρακισμένων. Ομιλεί Γαλλικά, Αγγλικά, Βουλγαρικά και Σερβοκροάτικα.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ εφαλτήριο δύναμης

Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Πάντσιου και έχει μία κόρη τη Βασιλική, καθηγήτρια αγγλικής Φιλολογίας, παντρεμένη και μητέρα τριών (3) παιδιών.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ  ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ «Στη Ζωή τίποτα δεν Χαρίζεται, Όλα Κερδίζονται!”

Υπηρέτησε με επιτυχία τριάντα χρόνια στις Ένοπλες ∆υνάμεις, προαγόμενος πάντοτε κατ’ εκλογήν και αποφοίτησε από όλα τα στρατιωτικά σχολεία μεταξύ των πρώτων. ∆ιετέλεσε ως συνταγματάρχης, Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ελλάδας στην πρεσβεία της Βουλγαρίας. Φοίτησε στην Εθνική Σχολή Ιππασίας της Γαλλίας (Τμήμα Καθηγητών Ιππασίας). Υπηρέτησε στο Σύνταγμα της Προεδρικής Φρουράς της Γαλλίας. Επί πολλά χρόνια και με νίκες σε Εθνικό και ∆ιεθνές επίπεδο, υπήρξε αθλητής και προπο- νητής Ιππασίας με πολλές διακρίσεις. Υπήρξε προπονητής της Εθνικής ομάδας του Μοντέρνου Πεντάθλου. ∆ιετέλεσε τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ. Σήμερα είναι Πρόεδρος των Ελλήνων Προπονητών Ιππασίας για τέταρτη συνεχή θητεία. Εξήλθε του στρατεύματος με το βαθμό του ταξίαρχου, τον Ιούνιο του 1994 ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Ασχολήθηκε με την επιχειρηματική δράση μετά την έξοδό του από το Στρατό και ειδικότερα με τη λειτουργία και διαχείριση Ιππικών Εγκαταστάσεων.

ΑΥΤΟ∆ΙΟΙΚΗΣΗ μέσον προσφοράς κατάθεση ψυχής για την πόλη

Με την πολιτική και ειδικότερα με την Αυτοδιοίκηση, ασχολήθηκε ενεργά απότο1998, ως Πρόεδρος της Κοινότητας Πεντέλης.  Άν και είχε στο ενεργητικό του ήδη δύο θητείες ως Πρόεδρος της Κοινότητας, το 2006, οι πολίτες τον εξέλεξαν στις εκλογές με το συντριπτικό ποσοστό του 81,3% ως ∆ήμαρχο Πεντέλης. Ευαισθητοποιημένος στα θέματα Περιβάλλοντος, ανέπτυξε με τις δράσεις του το Σύνδεσμο ∆ήμων και Κοινοτήτων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), ο οποίος αριθμεί σήμερα 23 ∆ήμους και Κοινότητες μέλη και στον οποίο είναι Πρόεδρος για 5η συνεχή θητεία. Στην πολύχρονη θητεία του στην Αυτοδιοίκηση ως ∆ήμαρχος και Πρόεδρος του ∆ήμου Πεντέλης και του Σ.Π.Α.Π. αντίστοιχα, ανέπτυξε σοβαρές δράσεις σε όλους τους τομείς Αυτοδιοίκησης και Περιβάλλοντος. Ειδικότερα οι αγώνες για την Πολιτική Προστασία και τη στήριξη του Πεντελικού Περιβάλλοντος μέσα και από τον αυτοδιοικητικό του ρόλο ως Πρόεδρος των ∆ήμων και Κοινοτήτων του Πεντελικού και ως ∆ήμαρχος Πεντέλης για 10ετή θητεία και πλέον, τον καταξίωσαν ανά το Πανελλήνιο.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Δήμαρχο κ. Δημήτριο Στεργίου - Καψάλη μπορείτε να βρείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα www.stergiou-kapsalis.gr

Top

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies