Αναστολή λειτουργίας σχολείων, εκπαιδευτηρίων, πολιτιστικών και αθλητικών χώρων στο Δήμο Πεντέλης μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας

Κατόπιν εφαρμογής της Απόφασης του Υπουργείου Υγείας, αναστέλλεται για προληπτικούς λόγους η λειτουργία όλων των σχολείων, όλων των βαθμίδων του Δήμου Πεντέλης, για τις επόμενες 14 ημέρες, από αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου.

Σύμφωνα με οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας το κλείσιμο των σχολικών μονάδων πρέπει να συνοδευτεί από τον περιορισμό των μετακινήσεων και των εξόδων των παιδιών, προκειμένου να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα στην πρόληψη της εξάπλωσης της επιδημίας.

H αναστολή λειτουργίας αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ιδιωτικές σχολές, φροντιστήρια, ωδεία και σχολές πάσης φύσεως και αντικειμένου.

Αναστέλλεται επίσης για τις επόμενες 14 ημέρες η λειτουργία του Κολυμβητηρίου (25/3) και η λειτουργία των κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μέχρι 22 Μαρτίου, ή μέχρι την έκδοση άλλης απόφασης.  Ισχύει εξαίρεση μέχρι νεωτέρας για τους κεκλεισμένων των θυρών αγώνες και τις προπονήσεις των αγωνιστικών τμημάτων των συλλόγων που συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα με παράλληλη συμμόρφωση στις σχετικές οδηγίες και εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί από το υπουργείο πολιτισμού και αθλητισμού (αρ.απ. Δ1α/ΓΠ.Οικ.15954/ΦΕΚ726Β´-8.3.2020).

Κλείνουμε ακόμη για τις επόμενες 14 ημέρες όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου Πεντέλης.

Διακόπτεται η παραχώρηση σχολικών αιθουσών, δημοτικών κτηρίων και πολιτιστικών χώρων για όλες τις εκδηλώσεις.

Εξακολουθούν να παραμένουν σε αναστολή οι δραστηριότητες των ΚΑΠΗ.

Στο Δήμο Πεντέλης πήραμε έως σήμερα σειρά μέτρων για προφύλαξη απέναντι στην εξάπλωση της επιδημίας.

Καλούμε τους πολίτες να επιδείξουν σύνεση και υπευθυνότητα, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και των λοιπών αρμοδίων αρχών, να ενημερώνονται για τις νεότερες οδηγίες που αυτές εκδίδουν και να εφαρμόζουν πιστά τους κανόνες ατομικής υγιεινής και τα μέτρα προφύλαξης.

Για την επικαιροποίηση των μέτρων που λαμβάνει ο Δήμος μας παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται στην Ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης: www.penteli.gov.gr

Top

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies