Δελτία Τύπου

Ο Δήμος εφαρμόζει πιστά όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για όλες τις λειτουργίες του

Ο Δήμος Πεντέλης σχετικά με την ταφή θανόντος που έπασχε από τον ιό COVID - 19, που έλαβε χώρα στο Κοιμητήριο Μελισσίων στις 26 Μαρτίου διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Η ταφή θανόντων που έπασχαν από κορωνοϊό, γίνεται με συγκεκριμένη διαδικασία που προβλέπεται από τις σχετικές εγκυκλίους του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας. Έτσι έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση όπου την ταφή δεν την έκαναν υπάλληλοι του Δήμου, αλλά οι υπάλληλοι του γραφείου τελετών, που είχαν λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ατομικής τους προστασίας σύμφωνα με τις προβλεπόμενες σχετικές οδηγίες.

Υπάλληλοι του Δήμου ήταν παρόντες, όμως δεν είχαν ουδεμία συμμετοχή στη διαδικασία της ταφής, σύμφωνα με τη σχετική προσυνεννόηση με το γραφείο τελετών.

Ελπίζουμε μην παραστεί ανάγκη να ξαναυπάρξει ταφή θανόντος από τον ιό COVID - 19 σε κοιμητρήριο του Δήμου μας. Αν όμως υπάρξει και αν ζητηθεί η συμμετοχή των εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης σε αυτή, είναι προφανές ότι θα τηρηθούν και πάλι οι διαδικασίες που προβλέπονται σχετικά με τα μέσα ατομικής προστασίας των συμμετεχόντων στην ταφή, για τις οποίες ήδη ο Δήμος Πεντέλης είναι πανέτοιμος.

Διευκρινίζουμε ότι το σημαντικότερο στις συγκεκριμένες τελετές, είναι η ολιγάριθμη συμμετοχή πολιτών και η τήρηση των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ, κάτι το οποίο τηρείται απόλυτα. 

Λυπούμαστε πραγματικά που ορισμένοι σε αυτές τις κρίσιμες για την πατρίδα μας στιγμές, που απαιτούν ομοψυχία και συνεργασία, εκδηλώνουν το τυφλό αντιπολιτευτικό τους μένος, με ψέμματα και fake news. Μοναδική τους δικαιολογία, η άγνοιά τους.

Περισσότερα: Ο Δήμος εφαρμόζει πιστά όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για όλες τις λειτουργίες του

Ο Δήμος Πεντέλης με ανοικτή διαδικασία αναζητά καλύτερη απόδοση των ταμειακών του διαθεσίμων

Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της εργάζεται να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση και αποτελεσματικότητα του Δήμου, τόσο με προσπάθειες αύξησης εσόδων, είσπραξης απαιτήσεων, όσο και με προσπάθειες περιορισμού των δαπανών.

Στα πλαίσια αυτά και με στόχο την αύξηση των εσόδων του και τη μεγιστοποίηση του οφέλους για το Δήμο από την καλύτερη αξιοποίηση των έντοκων καταθέσεων των ταμειακών του διαθεσίμων, ο Δήμος προβαίνει σε ανοικτή διαδικασία λήψης προσφορών από τα τραπεζικά ιδρύματα.

Τα διαθέσιμα του Δήμου σήμερα τοκίζονται με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο.

Η αρχική προθεσμία τελευταίας μέρας υποβολής των προσφορών ήταν η 23/3/2020, όμως λόγω των τρεχουσών εξελίξεων, μεταφέρεται σε 3/4/2020.

Περισσότερα: Ο Δήμος Πεντέλης με ανοικτή διαδικασία αναζητά καλύτερη απόδοση των ταμειακών του διαθεσίμων

Διαδοχικές Συνεδριάσεις Οικονομικής Επιτροπής, Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και συνεδρίαση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Πεντέλης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19

Καθημερινή απολύμανση δημόσιων χώρων και κτηρίων έως τις 31/7 και ψηφιακές υπηρεσίες – πιστοποιητικά προς τους πολίτες

Τρεις συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη έγιναν σήμερα στο Δήμο Πεντέλης, για την καλύτερη αντιμετώπιση και προσπάθεια ανακοπής της εξάπλωσης του κορωνοϊου Covid-19.

Πιο συγκεκριμένα το πρωί, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου στην οποία έγινε δεκτή η εισήγηση της Δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά για τα μέτρα και τις ενέργειες που πρέπει να κάνει ο Δήμος από εδώ και πέρα. Έτσι αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, ο Δήμος να προχωρήσει σε:

 • Καθημερινή απολύμανση σε δημόσιους χώρους και οδούς μέχρι 31/7/20.
 • Καθημερινό καθαρισμό και απολύμανση των δημοτικών κτηρίων που είναι ανοικτά και θα ανοίγουν σταδιακά μέχρι 31/7/20.
 • Νέες υπηρεσίες ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των πολιτών με μια σειρά από 40 πιστοποιητικά που θα εκδίδονται πλέον ψηφιακά.
 • Καθημερινή απογευματινή φύλαξη δημόσιων χώρων για την αποτροπή συγκέντρωσης πολιτών σε αυτούς, που ενέχει κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού.
 • Ένταση των μέτρων προστασίας της υγιεινής των εργαζομένων
 • Ενίσχυση της προσπάθειας για απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου παρά τη μείωση του προσωπικού που προσέρχεται στην εργασία του.

Στη συνέχεια έγινε υπό την προεδρία της Δημάρχου, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας, στο οποίο μετείχαν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βορείου Τομέα κα Λουκία Κεφαλογιάννη και ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και εντεταλμένος του Δήμου για την Πολιτική Προστασία κ. Βλάσσης Σιώμος. Στη συνεδρίαση αξιολογήθηκε η θετική επίδραση όλων των μέτρων που έλαβε έγκαιρα ο Δήμος Πεντέλης όπως:

 • Απολύμανση δημοτικών κτηρίων, σχολείων, παιδικών σταθμών, στο Χαμόγελο του Παιδιού,
 • εγκαιρη απαγόρευση πολιτιστικών εκδηλώσεων, κλείσιμο ΚΑΠΗ, παιδικών σταθμών, αθλητικών χώρων, του κολυμβητηρίου, των παιδικών χαρών κλπ.,
 • κλείσιμο δημοτικών καταστημάτων και ΚΕΠ και λειτουργία μόνο του Κεντρικού Δημαρχείου,
 • συνεχής καθημερινή απολύμανση των ανοικτών δημοτικών χώρων, πεζοδρομίων, στάσεις λεωφορείων κάδοι σκουπιδιών κα,
 • γραμμή εξυπηρέτησης των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων,
 • εξυπηρέτηση πολιτών από το Δήμο, μόνο κατόπιν ραντεβού.
 • Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των δημοτών, μετά τη σημερινή απόφαση της οικονομικής επιτροπής
Περισσότερα: Διαδοχικές Συνεδριάσεις Οικονομικής Επιτροπής, Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και...

Πρόταση για χρηματοδότηση προστασίας δασικών εκτάσεων προετοιμάζει να υποβάλλει ο Δήμος Πεντέλης στο ΕΣΠΑ

Άντα Μπούσουλα: Με ευθύνη και στρατηγική συμβάλλουμε θετικά στην Προστασία και την Ανάδειξη των Δασών μας

 

Ο Δήμος Πεντέλης και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος στο πρωτόγνωρο περιβάλλον που διαβιούμε όλοι μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον  ιό COVID-19, δεν παραλείπει να αναδείξει την Παγκόσμια Ημέρα των Δασών δίνοντας ένα μήνυμα Ζωής απέναντι στον κοινό « εχθρό της ανθρωπότητας »

Η 21η Μαρτίου είναι η ημερομηνία έναρξης της εαρινής ισημερίας, σηματοδοτεί την πρώτη ημέρα της άνοιξης και  έχει ανακηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ως  Παγκόσμια Ημέρα Δασών με σκοπό την ενίσχυση της ενημέρωσης για την σπουδαιότητα των δασών και της βιοποικιλότητας που αυτά φιλοξενούν και την ευαισθητοποίηση των κοινωνιών και των πολιτών για την Προστασία των Δασών.

Για την επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων ο Δήμος Πεντέλης, προετοιμάζει την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την πράξη «Προστασία και Διαχείριση των Δημοτικών Αλσυλλίων του Δήμου Πεντέλης» στο Υπομέτρο 8.3 που αφορά την «Πρόληψη ζημιών σε δάση εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, φυσικών καταστροφών και καταστροφικών συμβάντων», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Η  μελέτη της πρότασης για το Δήμο Πεντέλης αφορά έκταση 65.617,44 τ.μ.  αστικών δασικών αλσυλλίων στις δημοτικές κοινότητες  Μελισσίων, Νέας Πεντέλης και Πεντέλης, των οποίων ο δήμος Πεντέλης έχει την κυριότητα ή τη διαχείρισή τους. Περιλαμβάνει προτεινόμενα έργα υποδομών για την πρόληψη και την καταστολή πυρκαγιών και οικολογικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  των επισκεπτών  για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος με :

 • δασοκομικούς χειρισμούς , αποκατάσταση των φυσικών μονοπατιών, ήπιο φωτισμό και τοποθέτηση ξύλινων κάδων , καθισμάτων αναψυχής, συστημάτων περίφραξης και πινακίδων ενημέρωσης
 • εγκατάσταση ενός σύγχρονου τεχνολογικά δικτύου συστημάτων ανίχνευσης φωτιάς με ασύρματους αισθητήρες , θερμικές κάμερες  και χρήση drone 
 • λογισμικό σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης συμβάντων-προβλημάτων και αξιολόγησης των εν εξελίξει επιχειρήσεων
 • σημεία υδροληψίας και εφοδιασμού των μέσων πυρόσβεσης με υδατοδεξαμενές

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος κ. Άντα Μπούσουλα, δήλωσε: «Η Προστασία του αστικού και περιαστικού μας πράσινου με σχεδιασμό και εφαρμογή στρατηγικών  πρόληψης  και καταστολής των καταστροφικών πυρκαγιών, η βελτίωση και η ορθολογική διαχείριση των αστικών δασικών οικοσυστημάτων με ήπιες παρεμβάσεις ώστε να καταστούν ενεργοί κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου, φιλικοί προς τους κατοίκους και στα άτομα με αναπηρίες, στη βάση των αρχών της δασοπονίας και η ανάδειξη της σημασίας και της προσφοράς του Δάσους στην συνείδηση της τοπικής κοινωνίας βρίσκονται στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής και στις δικές μου, με βάση το θεσμικό μου ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση, και σε συνεργασία με τη Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τις εθνικές αρχές.

Εργαστήκαμε έγκαιρα και είμαστε έτοιμοι για την υποβολή της συγκεκριμένης πρότασης και ευχαριστώ όλους όσους εργάζονται για το σκοπό αυτό».

Περισσότερα: Πρόταση για χρηματοδότηση προστασίας δασικών εκτάσεων προετοιμάζει να υποβάλλει ο Δήμος Πεντέλης...

Με μεγάλη επιτυχία, έγινε η σημερινή αιμοδοσία στο Δήμο Πεντέλης παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια. Νέα αιμοδοσία στις 7/4

«Δώστε αίμα, σώστε Ζωές!»

Με αυτό το σύνθημα ο Δήμος Πεντέλης διοργάνωσε σήμερα ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, για να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος έλλειψης αίματος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και της Δημάρχου Πεντέλης Δήμητρας Κεχαγιά, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Κολυμβητήριο του Δήμου Πεντέλης στα Μελίσσια από κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, με απόλυτη προσήλωση στα αυστηρά μέτρα προστασίας, που έχουν επιβληθεί.  Οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο και κατόπιν προσέφεραν αίμα, με τη βοήθεια και επίβλεψη γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου.

Η προσέλευση των εθελοντών ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς συγκεντρώθηκαν 79 φιάλες αίματος, παρά τα μέτρα της ελεγχόμενης προσέλευσης για την αποφυγή συνωστισμού. Οι αιματολόγοι ιατροί αποφάσισαν ότι δεν υπήρχε δυνατότητα λήψεως άλλων μονάδων και για το λόγο αυτό υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στη Δήμαρχο και τους αιματολόγους ιατρούς να επαναληφθεί η εθελοντική αιμοδοσία εντός 15ημέρου.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης μετά την Αιμοδοσία έγραψε:

«Μένουμε σπίτι και βγαίνουμε μόνο για να δώσουμε αίμα να σώσουμε ζωές. Ακόμη περισσότερο αυτές τις δύσκολες στιγμές, στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.  Και τώρα υπάρχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη...»

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Σε μία τόσο δύσκολη υγειονομική κρίση για τη χώρα μας, στεκόμαστε συνειδητά δίπλα στους συμπολίτες μας που ασθενούν, ή που ενδεχομένως θα ασθενήσουν συμβάλλοντας ο καθένας με τις δυνάμεις του, στην ευρύτερη προσπάθεια που πραγματοποιεί η Κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός να αντιμετωπίσει την πανδημία. 

Ευχαριστώ τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια που μας τίμησε με την παρουσία του και τη συμμετοχή του στη δράση αυτή. Θα ήθελα όμως να απευθύνω ιδιαίτερες ευχαριστίες στους εθελοντές αιμοδότες, το ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, αλλά και τους εργαζομένους του Δήμου μας που συμμετείχαν στη σημερινή Αιμοδοσία, φροντίζοντας πάνω από όλα να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. 

Σήμερα έδωσαν αίμα 79 συμπολίτες μας και λόγω της μεγάλης προσέλευσης θα επαναλάβουμε την εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου μας στις 07/04. Η ανάγκη για αίμα είναι πραγματικά πολύ μεγάλη και δεν σταματάει ποτέ. Περισσότερα εντός των ημερών.

Και δεν ξεχνάμε: Μένουμε Σπίτι».

Περισσότερα: Με μεγάλη επιτυχία, έγινε η σημερινή αιμοδοσία στο Δήμο Πεντέλης παρουσία του Υπουργού Υγείας...
Top

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies