Δελτία Τύπου

Ξεπεράστηκε ένα ακόμα εμπόδιο για την υλοποίηση της αποχέτευσης της περιοχής Καλλιθέας Πεντέλης

Κοινή επιστολή Δημάρχου Πεντέλης Δήμητρας Κεχαγιά και Δημάρχου Γέρακα Παλλήνης κ. Θανάση Ζούτσου στην ΕΥΔΑΠ με την οποία ζητούν σύναψη κοινής προγραμματικής σύμβασης για να ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης του έργου

Για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της αποχέτευσης της περιοχής της Καλλιθέας στην Πεντέλη, η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά σε συνεργασία με το Δήμαρχο Παλλήνης Αθ. Ζούτσο απέστειλαν κοινή  επιστολή προς την ΕΥΔΑΠ για την κατασκευή του αγωγού αποχέτευσης της Καλλιθέας, καθώς και έργων στις περιοχές από όπου διέρχεται, μέχρι την κατάληξη του στον υπάρχοντα κεντρικό αποδέκτη αγωγό.    

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Epistoli_EYDAP_13012020.pdf)Epistoli_EYDAP_13012020.pdf[ ]66 kB
Περισσότερα: Ξεπεράστηκε ένα ακόμα εμπόδιο για την υλοποίηση της αποχέτευσης της περιοχής Καλλιθέας Πεντέλης

Νέος εξοπλισμός για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων, μέσω του ΕΣΠΑ. Δήμητρα Κεχαγιά: Εκμεταλλευόμαστε κάθε διαθέσιμη χρηματοδότηση που υπάρχει προς όφελος των δημοτών

Ολοκληρωμένη πρόταση χρηματοδότησης του εξοπλισμού διαχείρισης βιοαποβλήτων, υποβλήθηκε από τον Δήμο Πεντέλης προς τον αρμόδιο φορέα χρηματοδότησης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ του ΕΣΠΑ 2014-2020).

Η πρόταση εντάσσεται στη νέα λογική διαχείρισης των απορριμμάτων που υιοθετεί η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου. Με βάση αυτή, στόχος είναι ο Δήμος Πεντέλης να μειώσει τα απορρίμματα που αποστέλλει προς ταφή στη χωματερή. Αυτό θα έχει αφενός περιβαλλοντικό και αφετέρου οικονομικό όφελος.

Η μείωση των απορριμμάτων που αποστέλλονται προς ταφή στη χωματερή, επιτυγχάνεται με δύο βασικούς τρόπους:

  • Την ανάπτυξη δικτύου ξεχωριστής συλλογής των βιοαποβλήτων (υπολείμματα τροφών) από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα νοικοκυριά και
  • Στην μεγαλύτερη και σωστότερη ανάπτυξη της ανακύκλωσης.

Τα βιοαπόβλητα αποτελούν το 40% περίπου των απορριμμάτων της πόλης και περιλαμβάνουν υπολείμματα τροφών και φυτικά απόβλητα κήπων και πάρκων. Δυστυχώς σήμερα ο Δήμος μας δεν τα συλλέγει ξεχωριστά, αλλά τα στέλνει προς ταφή στη χωματερή της Φυλής. Στόχος του Δήμου Πεντέλης είναι η δημιουργία ξεχωριστού δικτύου συλλογής που θα καλύψει το σύνολο των αναγκών της πόλης και θα λειτουργεί στις αρχές του 2021.

Περισσότερα: Νέος εξοπλισμός για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων, μέσω του ΕΣΠΑ. Δήμητρα Κεχαγιά:...

Εναρκτήρια διάλεξη Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης. Πεντέλη: Τοπία της μνήμης, της φύσης και της σύγχρονης εμπειρίας. Επιστημονικός διάλογος για το αστικό και φυσικό περιβάλλον

Δήμητρα Κεχαγιά: «Στοχεύουμε το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πολιτιστική δραστηριότητα στην πόλη»

Με μία επιτυχημένη και ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου εκδήλωση ξεκίνησε τον κύκλο διαλέξεών του, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Πεντέλης για το 2020.

Στο θεματικό τραπέζι με τίτλο «Πεντέλη: Τοπία της μνήμης, της φύσης και της σύγχρονης εμπειρίας, Επιστημονικός διάλογος για το αστικό και φυσικό περιβάλλον», επιχειρήθηκε η ολιστική προσέγγιση του σύγχρονου αστικού σχεδιασμού και η ανάδειξη του Πεντελικού τοπίου που αποτελεί πρωτεύοντα στόχο της Δημάρχου και της δημοτικής αρχής, αξιοποιώντας το βήμα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων του εφαρμοσμένου πεδίου και του ακαδημαϊκού χώρου.

Ο Μανόλης Κορρές, Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ.Π, Ακαδημαϊκός, στην ομιλία του με τίτλο «Πεντελικόν: Ιστορική Τοπογραφία», ξεδίπλωσε την αδιάρρηκτη ιστορία της μνήμης αλλά και την ιστορία της φύσης που ανέδειξαν στην περίπτωση του Πεντελικού, το μοναδικό μέχρι σήμερα αποτύπωμα του τοπίου ως αλάνθαστο μέτρο της πολιτισμικής, ηθικής και αισθητικής αξίας ασύγκριτων μνημείων της ανθρωπότητας.

Περισσότερα: Εναρκτήρια διάλεξη Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης. Πεντέλη: Τοπία της μνήμης, της φύσης...

Ποια είναι η αλήθεια για την αποχέτευση στην Καλλιθέα Πεντέλης

Η αλήθεια για το χρόνιο πρόβλημα της αποχέτευσης στην περιοχή της Καλλιθέας Πεντέλης και την μη επίλυση του μέχρι σήμερα έχει ως εξής:

  1. Η μελέτη για την αποχέτευση της Καλλιθέας Πεντέλης έχει γίνει από την ΕΥΔΑΠ το 2012 κι όχι από το Δήμο Πεντέλης. Η μελέτη έκτοτε δεν έχει επικαιροποιηθεί και επί οκτώ χρόνια κανείς δεν ενδιαφέρθηκε.
  2. Η απελθούσα δημοτική αρχή δεν φρόντισε η μελέτη να περιλαμβάνει όλη την περιοχή της Καλλιθέας και να λύσει συνολικά το πρόβλημα. Η μελέτη περιλαμβάνει την αποχέτευση μόνο του ανατολικού τμήματος της Καλλιθέας Πεντέλης, διαμέσου των οδών Ιάσωνος, Καλισίων και Θησέως – Αμαδρυάδων μέχρι τον ήδη υπάρχοντα κεντρικό αγωγό που βρίσκεται στην περιοχή Γέρακα Παλλήνης επί της οδού Πίνδου. Δεν περιλαμβάνει το δυτικό τμήμα της Καλλιθέας, κατά μήκος των δύο ρεμάτων.
  3. Από το 2010 η ΕΥΔΑΠ έχει αποφασίσει τα λύματα της Καλλιθέας να πηγαίνουν στον υπάρχοντα αγωγό της οδού Πίνδου στην περιοχή του Γέρακα. Συνεπώς, η μη ύπαρξη αποδέκτη για τα λύματα της Καλλιθέας είναι γνωστή τα τελευταία 10 χρόνια και κανείς δεν έκανε απολύτως τίποτα γι’ αυτό.
  4. Το κατασκευαζόμενο τμήμα της αποχέτευσης Καλλιθέας από το οικοδομικό τετράγωνο των σχολικών κτηρίων μέχρι και τον αποδέκτη αγωγό που βρίσκεται στην οδό Πίνδου στο Γέρακα κατασκευάζεται με εργολαβία της ΕΥΔΑΠ, διότι υπήρχε υποχρέωση για την κατασκευή αποχέτευσης του σχολικού συγκροτήματος. Αυτό όμως δεν επιλύει το πρόβλημα της έλλειψης αποχέτευσης στην περιοχή της Καλλιθέας Πεντέλης, ούτε της σύνδεσης του αγωγού με το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο της ΕΥΔΑΠ.
  5. Η παραπάνω εργολαβία δεν περιλαμβάνει δύο τμήματα αγωγού συνολικού μήκους 440 μέτρων, τα οποία βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Γέρακα. Συνεπώς, δεν μπορεί να λειτουργήσει η αποχέτευση, ούτε του σχολείου, ούτε φυσικά της υπόλοιπης περιοχής αν δεν υπάρξει η ολοκλήρωση του κεντρικού αγωγού.
  6. Τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε καμία συνεργασία μεταξύ του Δήμου Πεντέλης και του Δήμου Γέρακα Παλλήνης για την επίλυση του θέματος.
Περισσότερα: Ποια είναι η αλήθεια για την αποχέτευση στην Καλλιθέα Πεντέλης

Τον επικεφαλής Έρευνας και Σχεδιασμού των ηλεκτρικών κινητήρων στην εταιρία Tesla Motors συμπολίτη μας Κωνσταντίνο Λάσκαρη, βράβευσε η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά

Τον συμπολίτη μας και κάτοικο Νέας Πεντέλης, Κωνσταντίνο Λάσκαρη, βράβευσε η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά. Παρόντες στη βράβευση ήταν οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών Γεωργία Μητροπούλου και Τεχνικών Υπηρεσιών Άγγελος Παλαιοδήμος, η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου Πεντέλης σε θέματα που αφορούν τις δράσεις του Δήμου στο Πεντελικό βουνό Κωνσταντίνα Λαζή και ο αριστεύσας φοιτητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Γεώργιος Καούκης.

Ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης είναι ο επικεφαλής Έρευνας και Σχεδιασμού των ηλεκτρικών κινητήρων στην εταιρία Tesla Motors στη Silicon Valley της Καλιφόρνια, μιας εταιρείας πρώτης στο κόσμο στη παραγωγή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Επίσης υπήρξε το ιδρυτικό μέλος της ομάδας “Προμηθέας” που σχεδίασε και κατασκεύασε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο “Πυρφόρος”.

Περισσότερα: Τον επικεφαλής Έρευνας και Σχεδιασμού των ηλεκτρικών κινητήρων στην εταιρία Tesla Motors συμπολίτη...
Top

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies