Βοήθησε και εσύ στην μείωση εκπομπών CO2 στον Δήμο μας

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ο Δήμος Πεντέλης ξεκίνησε τη σύνταξη του «Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια – Σ.Δ.Α.Ε.» στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο του «Συμφώνου των Δημάρχων» μιας καινοτόμου πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής πολιτικής χρησιμοποιώντας πιο καθαρές πηγές ενέργειας για 20% μείωση εκπομπών CO2 έως το έτος 2020.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι απαραίτητη η στατιστική καταγραφή των καταναλώσεων ενέργειας κάθε μορφής από κτίρια (δημόσια, οικίες και επιχειρήσεις) και υπηρεσίες (δημοτικές, δημόσιες και ιδιωτικές) που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου μας. Με αυτά τα στοιχεία θα μπορέσουμε να καταρτίσουμε και να υποβάλλουμε το Δημοτικό «Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια» στο οποίο θα περιγράφονται τα μέτρα και οι δράσεις που θα υιοθετήσουμε προκειμένου ο Δήμος μας να συνεισφέρει στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Στα πλαίσια των  υποχρεώσεων του «Συμφώνου των Δημάρχων», σας καλούμε να βοηθήσετε στην προσπάθεια για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας, συμπληρώνοντας το επισυναπτόμενο ερωτηματολόγιο και αποστέλλοντας το στην ηλεκτρονική διεύθυνση  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εναλλακτικά, έχετε την δυνατότητα να συμπληρώσετε απευθείας ηλεκτρονική φόρμα ερωτηματολογίου στην δημοτική ιστοσελίδα www.penteli.gov.gr ή στον σύνδεσμο: http://www.penteli.gov.gr/index.php/symfono-dimarxou

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο Γραφείο της Θεματικής Αντιδημάρχου κας Άντας Χάνου – Μπούσουλα, στο τηλέφωνο 2132050006 ή να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη!

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

 

Δημήτριος Στεργίου - Καψάλης

   Δήμαρχος Πεντέλης

 

 

Top

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies