Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει στο μήνα ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού. 1η ψηφιακή ομιλία του Ελεύθερου Πανεπιστημίου: «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού» – 29/10 – 21:00μμ

Η θεσμοθέτηση του Οκτωβρίου ως μήνα ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού αποτελεί, για όλες τις γυναίκες, ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν ένα από τα πιο σημαντικά ραντεβού της ζωής τους: το ραντεβού με την πρόληψη και μια ζωή με ποιότητα.

Ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει με σειρά δράσεων στη διεθνή εκστρατεία ευαισθητοποίησης που έχει σαν στόχο τη σωστή πρόληψη και έγκαιρη θεραπεία.

Συμβολικά, φωταγωγήθηκε με ροζ χρώμα η εξωτερική όψη του κτηρίου του Δημαρχείου, δίνοντας έτσι το πρώτο συμβολικό στίγμα του Δήμου Πεντέλης, στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της ασθένειας.

Παράλληλα, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Υγεία και τα Ιατρικά Κέντρα Βιοϊατρική και Βιότυπος Μελισσίων, προσφέρουν δωρεάν ψηφιακές εξετάσεις μαστογραφίας, σε ανασφάλιστες γυναίκες κατοίκους του Δήμου Πεντέλης, μετά από σχετική τηλεφωνική επικοινωνία και συνεννόηση με το Κοινωνικό Κέντρο στο τηλέφωνο 2108100884.

Επίσης εντός του παραπάνω πλαισίου, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Πεντέλης δημιουργεί μια ψηφιακή κοινότητα επαφής και ανταλλαγής ιδεών με μια σειρά διαλέξεων και ομιλιών μέσω διαδικτυακής  πλατφόρμας λόγω των έκτακτων συνθηκών Covid-19.

Την Πέμπτη 29/10/2020 στις 21:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία μέσω Webex με θέμα: «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού».

Ομιλήτρια θα είναι η Μαρία Πολύζου, Προπονήτρια δρόμων αντοχής, Πρωταθλήτρια και κάτοχος του Ρεκόρ Ελλάδος στο Μαραθώνιο δρόμο (2:33:40), Φειδιππίδειος Άθλος Aθήνα – Σπάρτη – Aθήνα 524χλμ., που αντιμετώπισε τη μάχη με τον καρκίνο όπως και τους αγώνες – με μια νίκη στο τέλος.

Την κεντρική ομιλία θα πλαισιώσουν συνομιλητές από το χώρο της δημοσιογραφίας και της αθλητικής δημοσιογραφίας, εξέχοντες επιστήμονες από το χώρο της υγείας, εκπρόσωποι εταιρειών και ιατρικών κέντρων με αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς  τους την εταιρική κοινωνική ευθύνη, η πρόεδρος της ΑΚΟΣ – εταιρείας για την πρόληψη του καρκίνου και την παροχή βοήθειας στους αποθεραπευμένους της νόσου, καθώς και μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με  Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο