Επικαιρότητα

Γρήγορη Πρόσβαση

Η Ανακύκλωση είναι λεφτά για τον Δήμο και τους Δημότες

Ο στρατηγικός σχεδιασμός του Δήμου όπως διαμορφώνεται μετά από συνεχείς συσκέψεις με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε. όσο αφορά το θέμα είναι :

1. Εντός του έτους 2015 δημιουργία δικτύου  ώστε η περισυλλογή των απορριμμάτων να αποτελείται από 80% ανακυκλώσιμα και 20% βιολογικά, που σταδιακά θα προωθηθούν στην κομποστοποίηση.

2. Για το λόγο αυτό προωθείται η επέκταση – συμπλήρωση του δικτύου  μπλε κάδων και ο σχεδιασμός της αποκομιδής των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες 3 φορές την εβδομάδα (ανά κάδο).

3. Στόχος μας είναι τουλάχιστον ο διπλασιασμός της ποσότητας των ανακυκλώσιμων υλικών που περισυλλέγεται από τον Δήμο μας εντός του έτους.

4. Στους δρόμους που οι πολίτες χρησιμοποιούν ατομικούς κάδους απορριμμάτων       (proper)  θα τοποθετηθούν ΜΟΝΟ  μπλε κάδοι για την περισυλλογή μόνο των ανακυκλώσιμων στερεών αποβλήτων.

Ο Δήμος μας για την προώθηση της ανακύκλωσης προχώρα σε 1η φάση στην ανάπτυξη ενός ευρείου δικτύου συλλογής ανακυκλώσιμων στερεών αποβλήτων, επιδιώκοντας να προσεγγίσει τον στόχο περισυλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών σε ποσοστό 80% του συνόλου των απορριμμάτων, σε 2η φάση θα εκσυγχρονίσει και θα ΜΕΙΩΣΕΙ το δίκτυο των πρασίνων κάδων.

Σύμφωνα με την 2008/98/ΕΚ, οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η συλλογή των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο μηχανικά και όχι χειρονακτικά, για αυτό το λόγο – σύντομα – οι ατομικοί κάδοι (proper) θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν με κάδους μηχανικής αποκομιδής που θα τοποθετηθούν σε θέσεις που θα καθοριστούν σε συνεργασία με τους παρόδιους ιδιοκτήτες.

Παρακαλούνται οι πολίτες για την καθημερινή διαλογή των απορριμμάτων τους στην πηγή – στο σπίτι τους ανακυκλώσιμα και βιολογικά, σε δύο σακούλες ΟΧΙ ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ  – και την τοποθέτηση των απορριμμάτων στους μπλε και πράσινους  κάδους αντίστοιχα.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν τρεις (3) ενημερωτικές συγκεντρώσεις μια για κάθε Δημοτική Κοινότητα στις οποίες θα παρουσιαστούν οι στόχοι του Δήμου και τα οφέλη των πολιτών από την ενεργή συμμετοχή τους  στο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων και ειδικότερα στη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών.

Η συμμετοχή των πολιτών στην ανακύκλωση θα έχει  ως όφελος την σταδιακή απομείωση των δημοτικών τελών.

Τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον το  80% των απορριμμάτων και μας ΔΙΝΟΥΝ χρήματα.

Τα σύμμεικτα απορρίμματα μας δολοφονούν το περιβάλλον και τα πληρώνουμε.

ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΔΕΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ.

                                                

Top

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies