Επικαιρότητα

Γρήγορη Πρόσβαση

Δελτία Τύπου

60 νέους κάδους ανακύκλωσης παρέλαβε ο Δήμος Πεντέλης. Παναγιώτης Ηλιόπουλος: Βασικός μας στόχος να αυξήσουμε τα ποσοστά ανακύκλωσης απορριμμάτων στο Δήμο μας

Μετά από συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Ανάπτυξης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) ο Δήμος Πεντέλης παρέλαβε 60 νέους μπλε κάδους για την ανακύκλωση συσκευασιών, οι οποίοι προορίζονται για αντικατάσταση παλαιότερων φθαρμένων κάδων.

Η ανακύκλωση των απορριμμάτων αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής διότι έτσι επιτυγχάνεται μείωση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων και σημαντική προστασία του περιβάλλοντος.

Σήμερα στην πόλη υπάρχουν περίπου 980 κάδοι ανακύκλωσης και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ το δίκτυο των κάδων ανακύκλωσης στην πόλη να αυξηθεί ουσιαστικά εντός του 2020.

Για το θέμα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Ηλιόπουλος δήλωσε:

«Η καθαριότητα και ένας σύγχρονος τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Πεντέλης, είναι η βασικότερη μέριμνα της Δημοτικής Αρχής και της Δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά. Ο Δήμος μεριμνά να υπάρχουν καλές υποδομές σε εξοπλισμό, αλλά και ικανοποιητικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα παραλάβαμε 60 νέους μπλε κάδους ανακύκλωσης και συνεχίζουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, εντός του 2020, με την απόκτηση περαιτέρω νέου εξοπλισμού, που θα πυκνώσει το δίκτυο της ανακύκλωσης στην πόλη μας.

Όμως η καθαριότητα της πόλης είναι υπόθεση που αφορά το σύνολο των πολιτών. Απαιτεί ευαισθητοποίηση όλων στα θέματα της ανακύκλωσης και τη συνεργασία των πολιτών με την υπηρεσία καθαριότητας στα θέματα της αποκομιδής των απορριμμάτων, κυρίως κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων.

Κρατάμε το Δήμο μας καθαρό. Μαζί!»

Περισσότερα: 60 νέους κάδους ανακύκλωσης παρέλαβε ο Δήμος Πεντέλης. Παναγιώτης Ηλιόπουλος: Βασικός μας στόχος...

Εγκρίθηκε η πλήρης χρηματοδότηση της μεταφοράς Πυλώνων Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ από τη Νέα Πεντέλη. Προχωρά αμέσως η υλοποίηση.

Στις 20/3/2020 και στις 2/4/2020, ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, μετά από σχετικές εισηγήσεις του ΑΔΜΗΕ, ενέκρινε τη χρηματοδότηση της Μεταφοράς Πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ, ύψους 2,3 εκατ. Ευρώ από πόρους του ΑΔΜΗΕ και του ΕΣΠΑ αντίστοιχα.

Πλέον το έργο περνά στη φάση της δημοπράτησής του από τον ΑΔΜΗΕ, χωρίς ο Δήμος Πεντέλης να επιβαρυνθεί ούτε με ένα ευρώ.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε:

«Προχωρά αμέσως η υλοποίηση του έργου, καθώς εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από  πόρους του ΕΣΠΑ και του ΑΔΜΗΕ,  χωρίς τελικά να υπάρχει όπως αρχικά στοχεύαμε, καμία επιβάρυνση του Δήμου μας.

Δουλέψαμε μεθοδικά, για να τα καταφέρουμε, σε στενή συνεργασία με τον ΑΔΜΗΕ και το Υπουργείο. Τώρα το έργο θα γίνει γρήγορα, με ευθύνη του ΑΔΜΗΕ, χωρίς το παραμικρό κόστος για τους πολίτες του Δήμου μας. 

Αποφύγαμε έτσι το δανεισμό και την αβέβαιη έκβαση του πλάνου της προηγούμενης δημοτικής αρχής, καθώς και τον κίνδυνο της επιβάρυνσης του Δήμου με 2,3 εκατ. ευρώ.

Δυστυχώς για αυτούς, διαψεύστηκαν πανηγυρικά εκείνοι, που ψευδολογούσαν και διοργάνωναν φιέστες διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο. Η πραγματικότητα είναι η καλύτερη απάντηση στην αμετροέπεια τους. Για δε εκείνους που εξύβριζαν, αν διαθέτουν το στοιχειώδες ήθος και λεβεντιά, θα πρέπει να ζητήσουν συγνώμη για τη συμπεριφορά τους».

Περισσότερα: Εγκρίθηκε η πλήρης χρηματοδότηση της μεταφοράς Πυλώνων Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ από τη Νέα Πεντέλη....

Δώστε αίμα, σώστε ζωές! Συγκινητική η ανταπόκριση των πολιτών Ο Δήμος Πεντέλης πραγματοποιεί και 3η Αιμοδοσία για να μπορέσουν να συμμετάσχουν ακόμη περισσότεροι πολίτες

Ο Δήμος Πεντέλης λόγω της αυξημένης συμμετοχής και της συμπλήρωσης του αριθμού συμμετεχόντων στη 2η Δράση Αιμοδοσίας που πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη 7/4 και για την αποφυγή συνωστισμού και καθυστερήσεων, οργανώνει και 3η Δράση, ώστε να μπορέσουν να δώσουν αίμα ακόμη περισσότεροι συμπολίτες μας στην προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών που είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω της κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Η 3η ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί και αυτή στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Κολυμβητήριο του Δήμου Πεντέλης (Διασχολικό Αθλητικό Κέντρο, Υψηλάντου 7 & Παναγούλη, Μελίσσια) την Τετάρτη 8 Απριλίου 2020 κατά τις ώρες 14:00-19:00.

Υπενθυμίζουμε στους εθελοντές αιμοδότες πριν την προσέλευση τους να καλούν στο τηλέφωνο 2132050007, για το κλείσιμο ραντεβού ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η καθυστέρηση κατά τη διαδικασία της αιμοληψίας.

Κατά την προσέλευσή τους στο χώρο της Αιμοδοσίας, παρακαλούνται επίσης, να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Υπενθυμίζουμε τέλος, ότι όσοι από τους πολίτες προσέλθουν στο χώρο καλούνται να έχουν μαζί τους το Έντυπο Βεβαίωσης Μετακίνησης (Τύπου Β) που ορίζεται από τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και να έχουν δηλώσει σε αυτό την υποπερίπτωση Β4 (Κίνηση για παροχή Βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη), ή να έχουν στείλει το αντίστοιχο sms στο 13033.

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (vevaiosi-metakinisis copy.pdf)vevaiosi-metakinisis copy.pdf[ ]80 kB
Περισσότερα: Δώστε αίμα, σώστε ζωές! Συγκινητική η ανταπόκριση των πολιτών Ο Δήμος Πεντέλης πραγματοποιεί και...

Σε μια νέα ψηφιακή εποχή περνά ο Δήμος Πεντέλης. Σε λειτουργία η νέα σύγχρονη ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης από την Τετάρτη 8 Απριλίου

Ο Δήμος Πεντέλης κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την ψηφιακή εποχή. Από μεθαύριο Τετάρτη 8/4/2020 θα λειτουργεί η νέα διαδικτυακή πύλη του Δήμου Πεντέλης penteli.gov.gr.

Η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης έχει μοντέρνο σχεδιασμό και φιλική πλοήγηση για τους χρήστες. Ακόμη, πληροί όλες τις απαιτήσεις και προδιαγραφές λειτουργίας των δημόσιων διαδικτυακών πυλών, όπως η πολυκαναλικότητα ώστε να λειτουργεί από οποιαδήποτε συσκευή (smart phones, tablets κλπ), η προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ και η διαλειτουργικότητα με τρίτα συστήματα, που αποτελεί βασική απαίτηση της νέας Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής. Η νέα δικτυακή πύλη του Δήμου περιλαμβάνει πλήρη πληροφόρηση για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και παράλληλα δίνει πρόσβαση σε μια πλειάδα υπηρεσιών, με στόχο την εξυπηρέτηση και την ενημέρωση των δημοτών. Επιπλέον, από τη νέα ιστοσελίδα θα παρέχονται μια σειρά από ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τον πολίτη, που δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα, με πρώτη την εφαρμογή FixMyCity.

Η νέα εφαρμογή FixMyCity είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης αιτημάτων, στο οποίο ο κάθε πολίτης μπορεί να υποβάλλει το αίτημα του προς το Δήμο, μέσα από τρία διαφορετικά κανάλια εξυπηρέτησης: Συγκεκριμένα από:

  1. τη νέα ιστοσελίδα του Δήμου penteli.gov.gr, στην ενότητα Fix-my-city
  2. το κινητό σας τηλέφωνο, μέσω της εφαρμογής (app) FixMyCity για λειτουργικά iOS και Android
  3. τα τηλέφωνα  213 2050098 και 213 2050098 της Γραμμής του Δημότη.

Κάθε αίτημα διοχετεύεται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μας και ο δημότης έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης του αιτήματός του σε πραγματικό χρόνο.

Πολύ σύντομα στην ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης θα αναρτηθεί ένα ακόμα πακέτο ηλεκτρονικών υπηρεσιών, αυτό της έκδοσης ψηφιακών πιστοποιητικών και διοικητικών πράξεων. Μέσω αυτού, οι δημότες μας θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για την έκδοση πιστοποιητικών, χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα πακέτο ψηφιακών υπηρεσιών που από χρήσιμο έχει γίνει απολύτως απαραίτητο στη μάχη που δίνουμε σήμερα για να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Περισσότερα: Σε μια νέα ψηφιακή εποχή περνά ο Δήμος Πεντέλης. Σε λειτουργία η νέα σύγχρονη ιστοσελίδα του...

Δήμος Πεντέλης: Δωρεάν τηλεφωνική γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης για τον Covid-19

Η ψυχική υγεία των δημοτών αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα του Δήμου Πεντέλης, ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα μας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έτσι στο πλαίσιο των υποστηρικτικών μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο Δήμος Πεντέλης για το χρονικό διάστημα που διαρκούν τα μέτρα αυτοπεριορισμού, παρέχει τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη στους κατοίκους του Δήμου και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες πολιτών που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές δυσκολίες από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ή δυσκολεύοντα να διαχειριστούν τις αλλαγές της καθημερινότητας και τον νέο τρόπο ζωής, που επιφέρει η παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι.

Ειδικότερα, από την Δευτέρα 6 Απριλίου ξεκινάει εξειδικευμένο πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης πολιτών το οποίο θα λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα δίχτυ ψυχικής προστασίας και στήριξης όλων των δημοτών και κυρίως των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να καλούν τις παραπάνω ώρες στο τηλέφωνο 210 8100884 (εσωτερικό 22) τον συντονιστή του προγράμματος κύριο Τσιοπανά Βασίλη Ψυχολόγο Υγείας (MSc Health Psychology, Sussex).

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Από την αρχή της κρίσης υγείας που αντιμετωπίζουμε, προσπαθούμε ως Δήμος να συντονίζουμε όλες τις υπηρεσίες μας, αλλά να δημιουργούμε και νέες συνθήκες για την εξυπηρέτηση των πολιτών, με στόχο να μη μείνει κανείς αβοήθητος σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο. Φροντίζουμε έτσι και για τους συμπολίτες μας που αυτές τις μέρες νιώθουν την ανάγκη να συνομιλήσουν για τα συναισθήματά τους, ή για τα νέα δεδομένα που αντιμετωπίζουν στον τρόπο ζωής και στη συνύπαρξη με τα άλλα μέλη της οικογένειας, το φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον, τη ενδεχόμενη μοναξιά που αισθάνονται και όλες τις ψυχολογικές συνέπειες λόγω του αυτοπεριορισμού».

Περισσότερα: Δήμος Πεντέλης: Δωρεάν τηλεφωνική γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης για τον Covid-19
Top

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies