Επικαιρότητα

Γρήγορη Πρόσβαση

Ξεπεράστηκε ένα ακόμα εμπόδιο για την υλοποίηση της αποχέτευσης της περιοχής Καλλιθέας Πεντέλης

Κοινή επιστολή Δημάρχου Πεντέλης Δήμητρας Κεχαγιά και Δημάρχου Γέρακα Παλλήνης κ. Θανάση Ζούτσου στην ΕΥΔΑΠ με την οποία ζητούν σύναψη κοινής προγραμματικής σύμβασης για να ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης του έργου

Για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της αποχέτευσης της περιοχής της Καλλιθέας στην Πεντέλη, η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά σε συνεργασία με το Δήμαρχο Παλλήνης Αθ. Ζούτσο απέστειλαν κοινή  επιστολή προς την ΕΥΔΑΠ για την κατασκευή του αγωγού αποχέτευσης της Καλλιθέας, καθώς και έργων στις περιοχές από όπου διέρχεται, μέχρι την κατάληξη του στον υπάρχοντα κεντρικό αποδέκτη αγωγό.    

Συγκεκριμένα στην επιστολή τους η Δήμαρχος Πεντέλης και ο Δήμαρχος Παλλήνης δηλώνουν την πρόθεση των Δήμων τους να εκχωρήσουν στην ΕΥΔΑΠ ΑΕ την κατασκευή του συνόλου του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, που περιλαμβάνεται στη σχετική μελέτη που έχει συντάξει η ΕΥΔΑΠ ήδη από το 2012. Με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης:

  1. Κατασκευάζονται τα δύο τμήματα του αγωγού, συνολικού μήκους 440 μέτρων, στις οδούς Μιτσικέλι και Πεντέλης, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην εργολαβία της ΕΥΔΑΠ.
  2. Κατασκευάζεται, μετά την επικαιροποίηση της μελέτης, το υπόλοιπο τμήμα του αγωγού εντός της περιοχής της Καλλιθέας. Το δίκτυο που θα υλοποιηθεί, θα καλύπτει περίπου το 65% - 70% της ευρύτερης περιοχής της Καλλιθέας Πεντέλης και θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους.

Ο Δήμος Πεντέλης θα  προβεί στη μελέτη και κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης και του αποχετευτικού αγωγού στις υπόλοιπες περιοχές της Καλλιθέας, που δεν περιλαμβάνονται στην μελέτη της ΕΥΔΑΠ. Αυτή θα είναι η τρίτη φάση του έργου στη δυτική πλευρά του οικισμού και κατά μήκος των δύο ρεμάτων.

H Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Μετά από αδράνεια χρόνων προχωράμε στην επίλυση όλων των χρόνιων προβλημάτων της πόλης. Η έλλειψη αποχέτευσης στην περιοχή της Καλλιθέας Πεντέλης, είναι ένα θέμα που επί πολλά χρόνια ήταν σε τέλμα. Προχωράμε με ταχείς ρυθμούς στην επίλυση του, ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο ο κεντρικός αγωγός της αποχέτευσης της Καλλιθέας. Ακολουθούν και άλλα. Συνεχίζουμε τη δουλεία μας που πλέον αρχίζει να φέρνει σημαντικά αποτελέσματα»

 

Η κοινή επιστολή των Δημάρχων προς την ΕΥΔΑΠ

 

 

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Epistoli_EYDAP_13012020.pdf)Epistoli_EYDAP_13012020.pdf[ ]66 kB
Top

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies