Επικαιρότητα

Γρήγορη Πρόσβαση

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πεντέλης

Σας γνωρίζουμε ότι πρόσφατα ξεκίνησε η λειτουργία του «Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πεντέλης» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική 2014-2020, στον Άξονα Προτεραιότητας 09 «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων - Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής».

Το Κέντρο Κοινότητας στεγάζεται στο 1ο όροφο του Κοινωνικού Κέντρου Δήμου Πεντέλης ( Σκιάθου 5 & Μπακογιάννη , Μελίσσια, τηλ. 2108100884 ) σε δυο κατάλληλα διαμορφωμένα γραφεία εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως χώρος υποδοχής των εξυπηρετουμένων και το άλλο ως χώρος για συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξη.

Πρόκειται για μια νέα δράση με καινοτόμα χαρακτηριστικά, που λειτουργεί ως συμπληρωματική δομή της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Στόχος του Κέντρου Κοινότητας είναι η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την

α. Υποδοχή – ενημέρωση –και υποστήριξη των πολιτών για την εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ),

β. Διασύνδεση των πολιτών με τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην εκάστοτε περιοχή παρέμβασης-παραπομπές και

γ. Παροχή ποιοτικών υπηρεσιών – βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

Επιπρόσθετα, το «Κέντρο Κοινότητας» αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δημιουργίας και λειτουργίας του Εθνικού Μηχανισμού συντονισμού, παρακολούθησης και αξιολόγησης των πολιτικών κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής συνοχής.

Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα - Παρασκευή και ώρες 08.00-16.00.

Μπορείτε να δείτε και το video:

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου στις 27 και 28 Φεβρουαρίου 2020

Ο Δήμος Πεντέλης σε συνεργασία με το Δικαιούχο Φορέα Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» (Φ.Π.Σ.Υ.Υ «Ε.Π.Ε.Κ.Α») στο πλαίσιο δράσεων για την στήριξη των ευπαθών ομάδων του Δ. Πεντέλης, σας γνωστοποιεί ότι την  Πέμπτη   27   Φεβρουαρίου 2020   και την Παρασκευή  28 Φεβρουαρίου 2020 και ώρες 12.00 πμ - 15.00 μμ  θα πραγματοποιηθεί η διάθεση προϊόντων σε  ωφελούμενες οικογένειες του προγράμματος «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δ. Πεντέλης».

Η διάθεση των προϊόντων  θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου , ο οποίος στεγάζεται στο ‘’Κοινωνικό Κέντρο Μελισσίων’’, Σκιάθου 5 & Μπακογιάννη Μελίσσια.

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (dt_diathesiKoinPantopolioFeb20.docx)dt_diathesiKoinPantopolioFeb20.docx[ ]161 kB

Λειτουργία Σχολής Γονέων από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πεντέλης

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πεντέλης θα ξεκινήσει Σχολή Γονέων για δεύτερη συνεχή χρονιά με θέματα που αφορούν σε παιδιά σχολικής ηλικίας (6-12 ετών).

Στόχος της Σχολής γονέων θα είναι η ενημέρωση για θέματα που θεωρούμε ότι απασχολούν κυρίως τους σύγχρονους γονείς και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των γονέων και των στελεχών του Κέντρου Κοινότητας (ψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός). Στο νέο κύκλο, θα περιλαμβάνεται η περσινή καθώς και νέα θεματολόγια που δεν αναλύθηκε την περασμένη χρονιά. Η ενδεικτική θεματολογία έχει ως εξής :

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (dt_sxoligoneon_240220.pdf)dt_sxoligoneon_240220.pdf[ ]222 kB
Περισσότερα: Λειτουργία Σχολής Γονέων από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πεντέλης

"Συμβουλές για γονείς… στις Πανελλήνιες" από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πεντέλης

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση και ο οδηγός.

Πρόσκληση: "Ενημερωτική Εκδήλωση - Παρουσίαση του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πεντέλης"

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 και ώρα 18.00 στο χώρο του ΟΚΠΑ - Σκιάθου 5 και Μπακογιάννη - Μελίσσια

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Pr_KentroKoinothtas.pdf)Pr_KentroKoinothtas.pdf[ ]171 kB

Λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας στο Δήμο Πεντέλης

Το Κέντρο Κοινότητας  στεγάζεται στο 1ο όροφο του Κοινωνικού Κέντρου Δήμου Πεντέλης ( Σκιάθου 5 & Μπακογιάννη , Μελίσσια, τηλ. 2108100884) σε δυο κατάλληλα διαμορφωμένα γραφεία εκ των οποίων το ένα  λειτουργεί ως χώρος υποδοχής των εξυπηρετουμένων και το άλλο ως χώρος για συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξη. Το Κέντρο Κοινότητας  λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα - Παρασκευή και ώρες 08.00-16.00.

Μπορείτε να δείτε πρόσθετες πληροφορίες στο video εδώ:

 

 

Top

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies