Επικαιρότητα

Γρήγορη Πρόσβαση

Το Σύμφωνο των Δημάρχων

Παρουσίαση των καλύτερων Σχεδίων Δράσης Αειφόρου Ενέργειας απο το ΤΕΕ

Την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014 θα πραγματοποιηθεί η  Εθνική Τελική Εκδήλωση, στο πλαίσιο του Έργου "SEAP-PLUS", από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας με θέμα: "Προώθηση και Ενίσχυση της Πρωτοβουλίας του Συμφώνου των Δημάρχων στην Ελλάδα: Περισσότεροι συμμετέχοντες, καλύτερα Σχέδια Δράσης στην Ευρώπη".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου - Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Παλ. Φάληρο.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα καλύτερα Σχέδια Δράσης Αειφόρου Ενέργειας, μεταξύ των οποίων και το ΣΔΑΕ του Δήμου Πεντέλης.

Επισυνάπτεται  η πρόσκληση και το πρόγραμμα.

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (SDAE parousiasi apotel 12062014.pdf)SDAE parousiasi apotel 12062014.pdf[ ]1851 kB

Βράβευση νικήτριας διαδημοτικού μαθητικού καλλιτεχνικού διαγωνισμού

Το Τεχνικο Επιμελητήριο Ελλάδος  - Τ.Ε.Ε. -  την Πέμπτη 27  Ιουνίου 2013  στα πλαίσια της εκδήλωσης

«Δράσεις των Τοπικών Κοινωνιών για την Αειφόρο Ενέργεια»

πραγματοποίησε την τελετή βράβευσης των νικητών του Διαδημοτικού Μαθητικού Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού, που οργανώθηκε από το ΤΕΕ και τους Δήμους που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα SEAP – PLUS, με θέμα:

«Ζωγραφίζω τι κάνουμε στην πόλη μας για να καθαρίσουμε τον ουρανό της»

Στη τελετή το Δήμο Πεντέλης εκπροσώπησε η Θεματική Αντιδήμαρχος κα. Άντα Μπούσουλα , η οποία μαζί την Διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων βράβευσε εκ μέρους του Τ.Ε.Ε.  τη νικήτρια του  Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού  στο Δήμο μας , τη μαθήτρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων  Ευγενία Ραφτοπούλου .

Δ.Τ. Υπογραφή του Συμφώνου των Δημάρχων στις Βρυξέλλες

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης, συμμετείχε στην Ετήσια Τελετή του  «Συμφώνου των Δημάρχων»  στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, κατά την  εβδομάδα έναρξης «Αειφόρου Ανάπτυξης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013.

Η Ετήσια Τελετή πραγματοποιήθηκε  παρουσία του Προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, του Επιτρόπου Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ, της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Άννυς Ποδηματά και του πρώην Κυβερνήτη της Καλιφόρνιας κ. Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, μεταξύ των εννέα   (9)  Ελλήνων Δημάρχων που παρευρέθησαν στις Βρυξέλλες σε σύνολο εξακοσίων (600) από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, υπέγραψε το σχετικό σύμφωνο και δεσμεύτηκε για την προώθηση δράσεων που συντελούν στον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακος (CO2).

Στο Σχέδιο Δράσεων  (ΣΔΑΕ) του συμφώνου για το Δήμο μας που επεξεργάζονται ειδικοί μελετητές επιστήμονες με τις κατευθύνσεις του Δημάρχου, θα συμπεριληφθούν καινοτόμες δράσεις για τον περιορισμό των εκπομπών CO2 και θα επιδιωχθούν οι ανταλλαγές τεχνογνωσίας με στήριξη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως και η ένταξη και χρηματοδότηση της δενδροφυτεύσης, σε προγράμματα.

Η υπογραφή του «Συμφώνου των Δημάρχων» από το Δήμαρχο Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, παρουσία του Προέδρου του Κοινοβουλίου κ .Ζοζέ  Μπαρόζο και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών, είναι σημαντική στιγμή για το Δήμο και σηματοδοτεί το άνοιγμα κατευθύνσεων δράσεων, για το καλό του Πεντελικού περιβάλλοντος και των κατοίκων της περιοχής μας.

Πρόσκληση σε εκδήλωση του ΤΕΕ "Δράσεις των Τοπικών Κοινωνιών για την Αειφόρο Ενέργεια"

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για την Εβδομάδα Αειφόρου Ενέργειας που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Εκτελεστικός Οργανισμός για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία, το ΤΕΕ σας προσκαλεί στην εκδήλωση:

"Δράσεις των Τοπικών Κοινωνιών για την Αειφόρο Ενέργεια"

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ώρα έναρξης 10.30πμ

Αίθουσα Εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

(1ος όροφος, Νίκης 4, Σύνταγμα)

 

Επισυνάπτεται η πρόσκληση με το αναλυτικό πρόγραμμα

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (TEEekdilosi270613.pdf)TEEekdilosi270613.pdf[ ]1597 kB

Δ.Τ. - Συμμετοχή στην Ετήσια Τελετή του "Συμφώνου των Δημάρχων"

Την Κυριακή 23  Ιουνίου 2013, ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης θα μεταβεί  στις Βρυξέλες, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ετήσια Τελετή του  " Συμφώνου των Δημάρχων»  στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, κατά την  εβδομάδα έναρξης « Αειφόρου Ανάπτυξης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το «Σύμφωνο των Δήμαρχων» είναι η κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση στην οποία συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και την χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους, με σκοπό να υπερβούν το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20% έως το 2020 .

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (anak gia teleti symfonou dimarxon.pdf)anak gia teleti symfonou dimarxon.pdf[ ]87 kB
Top

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies