Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Το ΥΠΕΝ ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για την ένταξη στο σχέδιο πόλης των περιοχών της 3ης και 4ης γειτονιάς στα Μελίσσια. Δήμητρα Κεχαγιά: «Με γνώση, σκληρή δουλειά και προσήλωση στους στόχους μας, επιλύουμε άλλη μια μεγάλη και χρόνια εκκρεμότητα της πόλης μας»

Δύο πολύ κρίσιμες και ουσιαστικές εγκρίσεις, που πλέον φέρνουν ακόμα πιο κοντά την ένταξη των περιοχών της 3ης και 4ης γειτονιάς των Μελισσίων στο σχέδιο πόλης, έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα:

  • Την Τετάρτη 5 Ιουλίου, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, στην οποία συμμετείχε και η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, υπήρξε θετική γνωμοδότηση για το θέμα, με αποτέλεσμα να ικανοποιηθεί ακόμα μία σημαντική προϋπόθεση για την ένταξη στο σχέδιο.
  • Την Πέμπτη 24 Αυγούστου εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίμηση (ΣΠΕ), η οποία είναι η πιο κρίσιμη έγκριση για να προχωρήσει η ένταξη των προαναφερόμενων περιοχών στο σχέδιο πόλης.

Πλέον απομένει η έγκριση από το ΣΥΠΟΘΑ και στη συνέχεια ο φάκελος της ένταξης του έργου θα προωθηθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη σύνταξη του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο και θα λάβει την τελική έγκριση από το Συμβούλιο της Επικράτειας και θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά με τις παραπάνω εξελίξεις:

«Με γνώση, σκληρή δουλειά και προσήλωση στους στόχους μας, επιλύουμε άλλη μια μεγάλη και χρόνια εκκρεμότητα της πόλης μας. Με την ένταξη των περιοχών της 3ης και 4ης γειτονιάς των Μελισσίων στο σχέδιο πόλης ανακουφίζουμε πολλούς συμπολίτες μας και προσφέρουμε στον Δήμο μας πολύτιμους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, καθώς και χώρους πρασίνου. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία 4 χρόνια επιλύσαμε σχεδόν όλες τις αντίστοιχες πολεοδομικές εκκρεμότητες της πόλης. Και δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε ώστε, με όραμα, σχέδιο και αποτελεσματική δουλειά, να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη, ομορφότερη, λειτουργικότερη, μια πόλη όπου οι πολίτες θα χαίρονται να ζουν».

Από την πλευρά της, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας Άντα Μπούσουλα σχολίασε:

«Μετά και την έγκριση της Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης (ΣΠΕ), η οποία απαιτούσε την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και τη συνεκτίμηση των αποτελεσμάτων σειράς διαβουλεύσεων και απόψεων πολλών φορέων, το επόμενο στάδιο είναι η γνωμοδότηση από το ΣΥΠΟΘΑ. Η συγκεκριμένη εξέλιξη, που είναι αποτέλεσμα μεθοδικής και σοβαρής δουλειάς, ανοίγει τον δρόμο για την επίλυση ενός ακόμη σημαντικού πολεοδομικού ζητήματος στα Μελίσσια, το οποίο ταλανίζει την πόλη και τους συμπολίτες μας αρκετές δεκαετίες. Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στα στελέχη της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου μας, τα οποία στάθηκαν αρωγοί στην επίτευξη ενός ακόμη μεγάλου στόχου μας».

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο