Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δήμητρα Κεχαγιά: Μαζί με τους πολίτες θα καταφέρουμε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά και με ασφάλεια μέχρι να περάσει η κρίση με τον κορωνοϊό

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ο Δήμος μας έγκαιρα πήρε τα κατάλληλα μέτρα, πολλές φορές νωρίτερα από την υπόδειξη των αρχών, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ευχαριστώ όλους για την κατανόηση, ευχαριστώ τους συμπολίτες που ανταποκρίνονται στην παράκληση μας και δεν επισκέπτονται το Δημαρχείο και το ΚΕΠ, παρά μόνο κατόπιν ραντεβού.

Φαίνεται ότι για μερικές ακόμα εβδομάδες θα λειτουργούμε κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες.

Ο Δήμος μας προσαρμόζεται κάθε φορά ανάλογα με τις εξελίξεις.

Σας γνωρίζω ότι:

α) Ήδη ξεκινήσαμε την απολύμανση και των δημόσιων χώρων. Είναι τώρα αναγκαίο περισσότερο παρά ποτέ να κρατάμε καθαρό το δημόσιο χώρο και για αυτό θα ενταθεί ο καθαρισμός δημοσίων χώρων.

β) Ζητώ από όλους τους πολίτες να βοηθήσουν τη δημοτική αρχή στην προσπάθειά της να έχει την πόλη καθαρή. Πιο συγκεκριμένα:

Στο εξής, η υπηρεσία καθαριότητας θα συλλέγει μπάζα, ογκώδη, έπιπλα και στρώματα ΜΟΝΟ κάθε Τρίτη και Παρασκευή το πρωί, κατόπιν προηγούμενης ηλεκτρονικής (mail aitimatadimoti@penteli.gov.gr) ή τηλεφωνικής επικοινωνίας με το γραφείο δημότη στο 213 – 2050098, 213 – 2050099. Καλούμε μάλιστα τους δημότες να αφήνουν το απόβλητα αυτά το νωρίτερο το βράδυ της Δευτέρας ή της Πέμπτης.
Παρακαλώ επίσης θερμά τους πολίτες να αποφεύγουν την περίοδο αυτή να αφήνουν στους δρόμους κομμένα κλαδιά και κηπαία υπολείμματα. Αν όμως για οποιοδήποτε λόγο είναι απαραίτητο, τότε απαραίτητο είναι η προηγούμενη επικοινωνία με το γραφείο δημότη.
Παρακαλώ θερμά τους συμπολίτες μας να τοποθετούν μέσα στους κάδους τα απορρίμματα τους και τα ανακυκλώσιμα υλικά. Υλικά εκτός κάδων, είναι κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.
γ) Από σήμερα στο τηλέφωνο 2108032722, από 8.00 μέχρι 20.00, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συμπολίτες μας και οι συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο για ώστε να εξυπηρετηθούν για όποιο θέμα αντιμετωπίζουν εξαιτίας της παρούσας κρίσης.

δ) Είναι αυτονόητο ότι οι γονείς που τα παιδιά τους φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς, δεν θα καταβάλλουν τροφεία από 11/3 ημέρα παύσης λειτουργίας των παιδικών σταθμών, μέχρι την επαναλειτουργία τους.

ε) Διαβεβαιώνω τους πολίτες ότι ο Δήμος για όλη την περίοδο της κρίσης, θα δουλεύει αποτελεσματικά. Ήδη τα αιρετά όργανα συγκαλούνται και συνεδριάζουν με τηλεδιάσκεψη, ενώ οι περισσότεροι υπάλληλοι στις νευραλγικές θέσεις του Δήμου, μπορούν πλέον να εργάζονται με τηλεργασία, επιλύοντας τις δημοτικές υποθέσεις.

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο