Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δωρεάν τηλεφωνική γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης για τον Covid-19

Η ψυχική υγεία των δημοτών αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα του Δήμου Πεντέλης, ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα μας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έτσι στο πλαίσιο των υποστηρικτικών μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο Δήμος Πεντέλης για το χρονικό διάστημα που διαρκούν τα μέτρα αυτοπεριορισμού, παρέχει τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη στους κατοίκους του Δήμου και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες πολιτών που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές δυσκολίες από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ή δυσκολεύοντα να διαχειριστούν τις αλλαγές της καθημερινότητας και τον νέο τρόπο ζωής, που επιφέρει η παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι.

Ειδικότερα, από την Δευτέρα 6 Απριλίου ξεκινάει εξειδικευμένο πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης πολιτών το οποίο θα λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα δίχτυ ψυχικής προστασίας και στήριξης όλων των δημοτών και κυρίως των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να καλούν τις παραπάνω ώρες στο τηλέφωνο 210 8100884 (εσωτερικό 22) τον συντονιστή του προγράμματος κύριο Τσιοπανά Βασίλη Ψυχολόγο Υγείας (MSc Health Psychology, Sussex).

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Από την αρχή της κρίσης υγείας που αντιμετωπίζουμε, προσπαθούμε ως Δήμος να συντονίζουμε όλες τις υπηρεσίες μας, αλλά να δημιουργούμε και νέες συνθήκες για την εξυπηρέτηση των πολιτών, με στόχο να μη μείνει κανείς αβοήθητος σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο. Φροντίζουμε έτσι και για τους συμπολίτες μας που αυτές τις μέρες νιώθουν την ανάγκη να συνομιλήσουν για τα συναισθήματά τους, ή για τα νέα δεδομένα που αντιμετωπίζουν στον τρόπο ζωής και στη συνύπαρξη με τα άλλα μέλη της οικογένειας, το φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον, τη ενδεχόμενη μοναξιά που αισθάνονται και όλες τις ψυχολογικές συνέπειες λόγω του αυτοπεριορισμού».

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο