Δήμος Πεντέλης

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

28 Σεπτεμβρίου 2023

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ η προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Πεντέλης για την κατασκευή του έργου αποχέτευσης της Καλλιθέας Πεντέλης. Καμία επιβάρυνση για τους κατοίκους που θα συνδεθούν με το δίκτυο διότι χρηματοδοτούνται και οι συνδέσεις των κατοικιών με το δίκτυο, κάνοντας χρήση του πρόσφατου νόμου Χατζηδάκη

Εγκρίθηκε χθες από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Πεντέλης και της ΕΥΔΑΠ για την κατασκευή του συνόλου του δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή της Καλλιθέας Πεντέλης. Σχέδιο της σύμβαση έχει εγκριθεί νωρίτερα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πεντέλης στις 10/7/20.

Η προώθηση και η κατασκευή του έργου ήταν μια από τις κύριες προτεραιότητες της διοίκησης της Δήμητρας Κεχαγιά. Η νέα δημοτική αρχή, με καλό προγραμματισμό, ανταποκρίθηκε απόλυτα και σε σύντομο χρονικό διάστημα στα όσα ζητήθηκαν από την ΕΥΔΑΠ. Έτσι υλοποίησε τα ακόλουθα, για την πραγματοποίηση του έργου.

  • Αρχικά συμφώνησε με την ΕΥΔΑΠ να γίνει η μελέτη των αγωγών του δικτύου αποχέτευσης, για το σύνολο της περιοχής. (θυμίζουμε ότι υπήρχε από το 2012 μόνο η μελέτη για ένα από τους δύο κεντρικούς αγωγούς).
  • Ήρθε σε τριμερή συνεννόηση με την ΕΥΔΑΠ και το Δήμο Παλλήνης Γέρακα. Αποτέλεσμα της συνεννόησης αυτής, ήταν ο Δήμος Παλλήνης Γέρακα να αναθέσει στην ΕΥΔΑΠ, την κατασκευή των δύο τμημάτων του αγωγού (μήκους 440 μέτρων), στις οδούς Μιτσικέλι και Πεντέλης, που ήταν προϋπόθεση για τη σύνδεση του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης της Καλλιθέας Πεντέλης, με το δίκτυο αποχέτευσης. Το έργο ολοκληρώθηκε και έτσι πλέον είναι δυνατή η ολοκλήρωση της αποχέτευσης της Καλλιθέας.
  • Υλοποίησε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τις διανοίξεις οδών που απαιτούνταν στα όρια του Δήμου μας, προκειμένου να ολοκληρωθεί το δίκτυο και να ενταχθούν σε αυτό το σύνολο της περιοχής της Καλλιθέας Πεντέλης.
  • Παραχώρησε στην ΕΥΔΑΠ με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 31/7/2020, τους χώρους που, σύμφωνα με τις μελέτες του έργου, είναι απαραίτητοι για την κατασκευή των υπόγειων (κάτω από τη στάθμη του εδάφους) αντλιοστασίων που απαιτούνται.
  • Στάθηκε αρωγός σε κάθε αίτημα της ΕΥΔΑΠ σε όλη αυτή τη χρονική περίοδο, κάτι που έκανε την ΕΥΔΑΠ να ανταποκριθεί ταχύτατα στη σύνταξη της μελέτης του συνόλου της περιοχής της Καλλιθέας.
  • Εκμεταλλεύθηκε τις διατάξεις του πρόσφατου Νόμου Χατζηδάκη, Ν. 4685, που δίνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης των συνδέσεων των κατοικιών με το αποχετευτικό δίκτυο. Η ΕΥΔΑΠ αποδέχθηκε το αίτημα του Δήμου Πεντέλης και συμπεριέλαβε στη μελέτη και τις συνδέσεις αυτές, ώστε τελικά οι κάτοικοι να μην επιβαρυνθούν με δαπάνες σύνδεσης.

 

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε:

«Είναι μία ακόμα καλή μέρα για την περιοχή της Καλλιθέας Πεντέλης.

Κάναμε και άλλο ένα βήμα, προκειμένου να επιλυθεί οριστικά ένα πρόβλημα που εκκρεμεί πολλά χρόνια. Ήταν αδιανόητα για εμάς το έτος 2020, μια περιοχή του Δήμου μας να μην έχει δίκτυο αποχέτευσης. Είμαστε πλέον πολύ κοντά ώστε να ικανοποιήσουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ένα αυτονόητο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Πλέον περιμένουμε σε λίγες μέρες την έγκριση της οριστικής μελέτης εφαρμογής του έργου που συντάσσει η ΕΥΔΑΠ, ώστε να κατατεθεί αίτημα χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ, στο πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ και έτσι ο Δήμος να μην επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ με την κατασκευή του. Στόχος κοινός του Δήμου και της ΕΥΔΑΠ, να έχουμε δημοπράτηση του έργου το φθινόπωρο του 2020.

Τέλος σημειώνω ότι καταφέραμε να πετύχουμε και τη χρηματοδότηση των συνδέσεων των κατοικιών με το δίκτυο, απαλλάσσοντας τους συμπολίτες μας από σημαντική οικονομική επιβάρυνση».

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο