Δήμος Πεντέλης

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

26 Σεπτεμβρίου 2023

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Αναστολή εκδηλώσεων λόγω έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην Αττική

Ο Δήμος Πεντέλης έχει προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών για να συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, οργανώνοντας δράσεις ενημέρωσης, βιωματικές υπαίθριες δράσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια ενισχύοντας τη βιώσιμη κινητικότητα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας.

Ήδη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/9/2020 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, η διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Πεντέλης, με τη συμμετοχή δικτύου φορέων του μεταφορικού έργου του Δήμου μας και των πολιτών μας, όπου παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες προτάσεις από την ομάδα έργου σχετικά με το όραμα και τους μετρήσιμους στόχους του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, καθώς και προτάσεις από φορείς, συλλόγους και πολίτες. Το βίντεο όλης της συνάντησης θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, προκειμένου να κατατεθούν περισσότερες απόψεις και ερωτήματα επί του θέματος.

Δυστυχώς όμως, σύμφωνα με ανακοινώσεις της κυβέρνησης για έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην Αττική, δεδομένου ότι τα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες στην Περιφέρεια Αττικής αυξάνονται, και επειδή προτεραιότητά μας είναι πάνω από όλα η προστασία της υγείας των πολιτών μας, αναβάλλουμε τις δράσεις που ήταν προγραμματισμένες στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, από το Σάββατο 19/9/2020 έως και την Τρίτη 22/9/2020.

Σκοπός της αναστολής των εκδηλώσεων είναι να μειωθούν οι μετακινήσεις εντός του Δήμου μας. Οι προγραμματισμένες δράσεις θα πραγματοποιηθούν άλλη χρονική στιγμή, για την οποία θα ενημερωθείτε άμεσα μέσω της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας δεν είναι μόνο μία φορά το χρόνο. Βιώσιμη κινητικότητα είναι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!

Μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας για θέματα της βιώσιμης κινητικότητας, των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, της οδικής ασφάλειας, των προοπτικών και εξελίξεων της πόλης μας στο συγκεκριμένο τομέα. Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή και τη συμβολή των πολιτών μας για την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, των αστικών δηλαδή μετακινήσεων που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και την κοινωνία! Για να γίνει καλύτερη η πόλη μας!

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΑ!

#mobilityweek #zeroemission #dimos_pentelis

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο