Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

23 Απριλίου 2024

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Νατάσσα Κοσμοπούλου - Δήμαρχος Πεντέλης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ρίζες

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Μελίσσια, ένα προάστιο που το αγκαλιάζει το αγαπημένο Πεντελικό Όρος.

Η καταγωγή του πατέρα μου Δημήτρη είναι από την ορεινή Αρκαδία ενώ η οικογένεια της  μητέρας μου Μαρίας, προσφυγικής καταγωγής, εγκαταστάθηκε στα Μελίσσια μετά τη Μικρασιατική καταστροφή.

Έχοντας κυρίαρχες στο μυαλό μου από παιδί τις εικόνες του πανέμορφου φυσικού τοπίου και της ποικιλομορφίας των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτό τον τόπο, ξεκίνησα το ταξίδι της ζωής μου με όραμα να ζω και να λειτουργώ σε μια πόλη ανθρωπιάς.

Σπουδές

Σπούδασα Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο, με θέμα την παραβατικότητα ανηλίκων, αλλά και στο Εμπορικό Δίκαιο.

Επάγγελμα και οικογένεια

Από το 1998 διατηρώ δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα. Είμαι διαζευγμένη και μητέρα ενός επτάχρονου κοριτσιού της Αφροδίτης.

Αυτοδιοικητική πορεία

Εκλέγομαι από το έτος 1999 δημοτική σύμβουλος στον τόπο μας.  

Από το 2002 και εώς σήμερα, οι συμπολίτες μας με τιμάνε με την ψήφο τους και με αναδεικνύουν πρώτη δημοτική σύμβουλο σε ψήφους μεταξύ των υποψηφίων όλων των εκάστοτε συνδυασμών. 

Υπήρξα συνιδρύτρια του δημοτικού συνδυασμού “Συμπολιτεία” το έτος 2001 από τον οποίον αποχώρησα πριν από δύο χρόνια για τους λόγους που έχω κοινοποιήσει δημόσια.

Έχω διατελέσει δύο φορές πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τις θητείες του δημάρχου Δ. Τομπουλίδη και του δημάρχου Γ.Μητρόπουλου.

Διετέλεσα Αντιδήμαρχος:

  • Διοίκησης,
  • Γραφείου Δημότη,
  • ΚΕΠ,
  • Νομικής υπηρεσίας
  • και της Δημοτικής Ενότητας Πεντέλης.

Ύψιστη στιγμή της αυτοδιοικητικής μου πορείας ως τώρα θεωρώ τη συμβολή μου στη διάσωση του Δάσους Παπαδημητρίου από το 1999 έως και σήμερα, προκειμένου να διατηρηθεί ο δασικός του χαρακτήρας και να αποδοθεί στους πολίτες.

Ενδιαφέροντα και Χόμπι

Αγαπώ το περπάτημα στο βουνό, το κολύμπι και τα ταξίδια.

Κάποτε που μου έμενε λίγος χρόνος έκανα diving, ιππασία και σκι τα οποία και ευελπιστώ να ξαναρχίσω μόλις δω το δήμο μας όπως τον θέλω.

Η μεγαλύτερη ευχαρίστησή μου είναι να γνωρίζω και να βοηθάω τους συνανθρώπους μου.

..

Μετάβαση στο περιεχόμενο