Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

25 Νοεμβρίου 2023

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

ΚΔΑΠ Δήμου Πεντέλης

O Δήμος Πεντέλης δημιουργεί Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά 5-12 ετών

O Δήμος μας στα πλαίσια υλοποίησης Νέων δράσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020 και θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα την εξωστρέφεια αλλά και τη στόχευση για τη μεγαλύτερη μόχλευση και απορρόφηση επιχορηγήσεων από το Νέο Πρόγραμμα και τις επενδυτικές προτεραιότητες αυτού, ξεκινά μια δυναμική προσπάθεια για τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα της «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΉΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ», με κύριο στόχο την απορρόφηση όσο το δυνατό μεγαλύτερου επιχορηγούμενου ποσού, το οποίο στο σύνολο του θα πάει για την λειτουργική υποστήριξη της δράσης και τη λειτουργική αναβάθμιση των σχολικών μας κτιρίων. 

Τα Κ.Δ.Α.Π. είναι Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, δηλαδή δομές όπου παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών απασχολούνται δημιουργικά κατά τις απογευματινές ώρες.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ΔΩΡΕΑΝ σωματική, συναισθηματική, νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, μέσω νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων και τεχνικών, αξιοποιώντας τα ενδιαφέροντα, τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους διαμέσου αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων ή ακόμη και μέσω παιχνιδιού λόγου και αριθμών. Στα Κ.Δ.Α.Π. τα παιδιά μπορούν να συναντήσουν φίλους και να επικοινωνήσουν μαζί τους, μέσα από την κοινή εμπειρία της δημιουργίας, σε κλίμα ελευθερίας και ασφάλειας, χωρίς ανταγωνισμούς και σκοπιμότητες.

Τα Κ.Δ.Α.Π. θα στεγαστούν στις κτιριακές εγκαταστάσεις των δημοσίων σχολείων του Δήμου και θα λειτουργούν – κατά την διάρκεια του σχολικού έτους – σε χρόνους πέραν του διδακτικού ωραρίου, ή του διευρυμένου διδακτικού ωραρίου, δηλαδή από τις 16.00 έως τις 20.00 μ.μ.

Καλούμε τους ενδιαφερομένους γονείς να συμπληρώσουν την  Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Συμμετοχής, που ακολουθεί παρακάτω.

https://web.eetaa.gr:38446/

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες 2108100884 (Δευτέρα με Παρασκευή από 10 π.μ. έως 3 μ.μ.)

Δείτε την κατάσταση των ωφελούμενων παιδιών ανά φορέα/δομή εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο