Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Μέτρα για τη λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών λόγω κορονοϊού

Η Επιτροπή του Δήμου Πεντέλης «Για την προετοιμασία του Δήμου και των Υπηρεσιών του στα πλαίσια πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό» συνήλθε σήμερα υπό τη Δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά και αποφάσισε το κλείσιμο των Δημοτικών Καταστημάτων Νέας Πεντέλης και Πεντέλης, το προσωπικό των οποίων μεταφέρεται στο Κεντρικό Δημαρχείο (Καλαμβόκη 2α Μελίσσια), όπου και θα γίνεται αποκλειστικά η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αποφάσισε επίσης τα ΚΕΠ Νέας Πεντέλης, Πεντέλης καθώς και το ΚΕΠ Παράρτημα Μελισσίων να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ και οι πολίτες να εξυπηρετούνται στο Κεντρικό ΚΕΠ Μελισσίων από Δευτέρα έως Παρασκευή από 07:30 έως 15:00.

Επίσης συνέστησε στους δημότες να αποφεύγουν την προσέλευσή τους στο Δήμο για ζητήματα που αφορούν τρέχοντα θέματα. Αυτό αφορά τις δηλώσεις τακτοποίησης των τ.μ. των ακινήτων τους (παράταση μέχρι 30 Ιουνίου), το επίδομα ΚΕΑ και τα προνοιακά επιδόματα (για έναν ακόμη μήνα).

Τέλος κρίθηκε σκόπιμο, η εξυπηρέτηση των δημοτών από τις υπηρεσίες του Δήμου να γίνεται με τηλεφωνική επικοινωνία, για να λαμβάνουν οδηγίες για τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και σε ειδικές και επείγουσες περιπτώσεις που απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία, η εξυπηρέτηση να γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Οι δε συναλλαγές συνιστάται να πραγματοποιούνται μέσω web-banking ή με τραπεζική κατάθεση.

Έως σήμερα ο Δήμος Πεντέλης προέβη σε σειρά μέτρων εφαρμόζοντας τις οδηγίες και αποφάσεις των αρμοδίων αρχών, προκειμένου να συμβάλλει στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και στην προστασία των Δημοτών. Συγκεκριμένα:

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο