Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Με μεγάλη επιτυχία, έγινε η σημερινή αιμοδοσία στο Δήμο Πεντέλης παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια. Νέα αιμοδοσία στις 7/4

«Δώστε αίμα, σώστε Ζωές!»

Με αυτό το σύνθημα ο Δήμος Πεντέλης διοργάνωσε σήμερα ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, για να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος έλλειψης αίματος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και της Δημάρχου Πεντέλης Δήμητρας Κεχαγιά, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Κολυμβητήριο του Δήμου Πεντέλης στα Μελίσσια από κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, με απόλυτη προσήλωση στα αυστηρά μέτρα προστασίας, που έχουν επιβληθεί. Οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο και κατόπιν προσέφεραν αίμα, με τη βοήθεια και επίβλεψη γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου.

Η προσέλευση των εθελοντών ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς συγκεντρώθηκαν 79 φιάλες αίματος, παρά τα μέτρα της ελεγχόμενης προσέλευσης για την αποφυγή συνωστισμού. Οι αιματολόγοι ιατροί αποφάσισαν ότι δεν υπήρχε δυνατότητα λήψεως άλλων μονάδων και για το λόγο αυτό υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στη Δήμαρχο και τους αιματολόγους ιατρούς να επαναληφθεί η εθελοντική αιμοδοσία εντός 15ημέρου.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης μετά την Αιμοδοσία έγραψε:

«Μένουμε σπίτι και βγαίνουμε μόνο για να δώσουμε αίμα να σώσουμε ζωές. Ακόμη περισσότερο αυτές τις δύσκολες στιγμές, στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Και τώρα υπάρχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη…»

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Σε μία τόσο δύσκολη υγειονομική κρίση για τη χώρα μας, στεκόμαστε συνειδητά δίπλα στους συμπολίτες μας που ασθενούν, ή που ενδεχομένως θα ασθενήσουν συμβάλλοντας ο καθένας με τις δυνάμεις του, στην ευρύτερη προσπάθεια που πραγματοποιεί η Κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Ευχαριστώ τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια που μας τίμησε με την παρουσία του και τη συμμετοχή του στη δράση αυτή. Θα ήθελα όμως να απευθύνω ιδιαίτερες ευχαριστίες στους εθελοντές αιμοδότες, το ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, αλλά και τους εργαζομένους του Δήμου μας που συμμετείχαν στη σημερινή Αιμοδοσία, φροντίζοντας πάνω από όλα να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Σήμερα έδωσαν αίμα 79 συμπολίτες μας και λόγω της μεγάλης προσέλευσης θα επαναλάβουμε την εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου μας στις 07/04. Η ανάγκη για αίμα είναι πραγματικά πολύ μεγάλη και δεν σταματάει ποτέ. Περισσότερα εντός των ημερών.

Και δεν ξεχνάμε: Μένουμε Σπίτι».

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο