Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Νέα χρηματοδότηση 2,0 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ εξασφάλισε ο Δήμος Πεντέλης για την ενεργειακή αναβάθμιση 5 σχολικών συγκροτημάτων. Δήμητρα Κεχαγιά: Έχουμε αποδείξει την αποτελεσματικότητά μας να ωριμάζουμε έργα, να εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις και να τα υλοποιούμε.

Χρηματοδότηση ύψους 1.970.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Πεντέλης από το πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ, χρήματα με τα οποία θα κάνει παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης σε πέντε από τα πλέον ενεργοβόρα σχολικά συγκροτήματα της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα θα αναβαθμιστούν ενεργειακά:

  • Το Λύκειο Μελισσίων.
  • Το σχολικό συγκρότημα Λυκείου Γυμνασίου Νέας Πεντέλης.
  • Το σχολικό συγκρότημα Λυκείου Γυμνασίου Πεντέλης.
  • Το 2ο Γυμνάσιο Μελισσίων.
  • Το σχολικό συγκρότημα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων και του 3ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η δεύτερη κατά σειρά χρηματοδότηση που λαμβάνει ο Δήμος Πεντέλης από το συγκεκριμένο πρόγραμμα (μετά τη χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού γυμναστηρίου της οδού Γεννηματά στα Μελίσσια), το οποίο χρηματοδοτεί παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια κτήρια.

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν θα οδηγήσουν σε μείωση κατανάλωσης ενέργειας κατά 60% περίπου. Οι κυριότερες εργασίες που θα υλοποιηθούν είναι:

  • 2οΓυμνάσιο Μελισσίων: θερμομόνωση δώματος, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης με εγκατάσταση νέου χυτοσιδήρου Λέβητα υψηλής απόδοσης, αναβάθμιση συστήματος φωτισμού, εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος με τη μέθοδο του Ενεργειακού Συμψηφισμού.
  • 3οΔημοτικό & 3ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων: Αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση δώματος, εγκατάσταση νέου χυτοσιδήρου Λέβητα υψηλής απόδοσης, αναβάθμιση συστήματος φωτισμού, εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος με τη μέθοδο του Ενεργειακού Συμψηφισμού.
  • Σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου- Λυκείου Νέας Πεντέλης: Αντικατάσταση κουφωμάτων, αναβάθμιση συστήματος φωτισμού, εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος με τη μέθοδο του Ενεργειακού Συμψηφισμού.
  • Σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου- Λυκείου Πεντέλης: Αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση δώματος,θερμομόνωση στέγης, εγκατάσταση νέου χυτοσιδήρου Λέβητα υψηλής απόδοσης, αναβάθμιση συστήματος φωτισμού, εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος με τη μέθοδο του Ενεργειακού Συμψηφισμού.
  • Λύκειο Μελισσίων: Αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση δώματος, θερμομόνωση στέγης, αντικατάσταση στεγάστρου, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης με εγκατάσταση νέου χυτοσιδήρου Λέβητα υψηλής απόδοσης, αναβάθμιση συστήματος φωτισμού, εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος με τη μέθοδο του Ενεργειακού Συμψηφισμού.

Με αφορμή τη νέα χρηματοδότηση η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε:

«Με έργα, σχέδιο και όραμα, πάμε την πόλη μας μπροστά! Δημιουργούμε μια πόλη με μειωμένες ενεργειακές ανάγκες, μια πόλη που θα γίνει κλιματικά ουδέτερη το 2030, μια πόλη που θα χαίρεται ο πολίτης να ζει.

Έχουμε αποδείξει την αποτελεσματικότητά μας να ωριμάζουμε έργα, να εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις και να τα υλοποιούμε. Τα 80 εκατ. ευρώ που έχουμε εξασφαλίσει για την πόλη μας, καθώς και τα 140 και πλέον έργα και παρεμβάσεις που υλοποιούμε σε Μελίσσια, Νέα Πεντέλη και Πεντέλη, το επιβεβαιώνουν στην πράξη.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, τόσο στην τεχνική υπηρεσία, όσο και τις διοικήσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, για τη μεθοδική τους δουλειά και το θετικό αποτέλεσμα που έφεραν για ακόμα μία φορά. Συνεχίζουμε όλοι μαζί, μια ικανή και αποτελεσματική ομάδα, να εργαζόμαστε για μια καλύτερη ζωή στην πόλη, για βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος».

Από την πλευρά της, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Άντα Μπούσουλα σχολίασε:

«Η δουλειά μας αποδίδει, η στρατηγική μας φέρνει καρπούς. Η τεχνική υπηρεσία, με την καθοδήγηση και τη βοήθεια της Δημάρχου, εκμεταλλεύεται όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν και καταφέρνει να καταθέτει έγκαιρα ολοκληρωμένες προτάσεις, οι οποίες τελικά εγκρίνονται.

Η μείωση των ενεργειακών αναγκών του Δήμου μας είναι από τις σημαντικότερες προτεραιότητές μας στην προσπάθεια να γίνουμε ένας πράσινος Δήμος, με πολύ χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Το νέο έργο, του οποίου εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση, βοηθά στον μόνιμο περιορισμό των ενεργειακών μας αναγκών, μειώνει τα λειτουργικά μας έξοδα και φυσικά συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος».

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο