Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Ξεκίνησε το νέο Νηπιαγωγείο στην πτέρυγα Μπόμπολα. Σε πλήρη λειτουργία και οι νέες δομές στο Κοινωνικό Κέντρο Μελισσίων και στο Κρυστάλλειο Νηπιαγωγείο Πεντέλης

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Νηπιαγωγείο στην Πτέρυγα Μπόμπολα μετά την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης των 3 απαραίτητων αιθουσών διδασκαλίας.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Ένας σημαντικός αγώνας δρόμου τελείωσε χθες. Είναι πολύ σημαντική η σημερινή μέρα καθώς καταφέραμε από φέτος να κάνουμε πράξη τη δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση. Δημιουργήσαμε επτά νέες αίθουσες διδασκαλίας, οι τρεις στην Πτέρυγα Μπόμπολα που πετύχαμε να παραχωρηθεί στο Δήμο μας για 12 χρόνια”.

Ο Δήμος Πεντέλης δημιούργησε έγκαιρα όλες τις απαραίτητες υποδομές και πέτυχε την καθολική εφαρμογή στο σύνολο του Δήμου του νέου θεσμού της δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2020-2021.

Πιο συγκεκριμένα για να καλύψει τις ανάγκες σε αίθουσες διδασκαλίας που προέκυψαν από την αύξηση του αριθμού των προνήπιων στα νηπιαγωγεία της πόλης, ο Δήμος  Πεντέλης δημιούργησε επτά (7) νέες αίθουσες διδασκαλίας:

  • Τρεις (3) στην πτέρυγα Μπομπολα στα Μελίσσια, η λειτουργία των οποίων ξεκίνησε χθες. (θα δημιουργηθεί και μια 4η αν παραστεί ανάγκη).
  • Δύο (2) στο χώρο που στεγάζεται το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, στο Κοινωνικό Κέντρο στα Μελίσσια
  • Δύο (2) στο χώρο του Κρυστάλλειου Νηπιαγωγείου Πεντέλης

Όλες οι νέες αίθουσες διαθέτουν πλήρη υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό.

Σύμφωνα με την επιστημονική τεκμηρίωση, έχει αποδειχθεί ότι η δίχρονη φοίτηση των νηπίων 4-6 ετών είναι εξαιρετικά σημαντική, αφού για δυο χρόνια τα νήπια λαμβάνουν συστηματική εκπαίδευση με συγκεκριμένο αναλυτικό πρόγραμμα με κοινωνικο-συναισθηματικούς και μαθησιακούς στόχους, από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς.

Ο Δήμος μας βασισμένος στις διαπιστώσεις της επιστημονικής κοινότητας και την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή και στη χώρα μας του θεσμού της δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευσης, επέλεξε να εφαρμόσει από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του το θεσμό, αντί της αναβολής.

Με αυτό τον τρόπο, ο Δήμος Πεντέλης, έδωσε την ευκαιρία στα νήπια της πόλης και τις οικογένειές τους από εφέτος να συμμετέχουν σε καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα και να διευρύνουν τους ορίζοντες και τις δεξιότητές τους.  Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι τα νήπια της πόλης μας, εντάσσονται σε εκπαιδευτικές δομές του Υπουργείου Παιδείας και λαμβάνουν δωρεάν δημόσια, ποιοτική εκπαίδευση στο πλαίσιο της μαθησιακής διαδικασίας του Νηπιαγωγείου, αντί να συνεχίσουν να πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς,  με ότι αυτό συνεπάγεται για τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις της η Δήμαρχος Πεντέλης σχολίασε ακόμα:

“Ειδικά για την πτέρυγα Μπόμπολα, μέσα σε χρόνο ρεκόρ, καταφέραμε και παραδώσαμε στους μικρούς μαθητές και στους εκπαιδευτικούς ένα σύγχρονο ασφαλή σχολικό χώρο, μέσα σε ένα καλαίσθητο φυσικό περιβάλλον.

Ευχαριστώ την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την συμβολή της στην υλοποίηση του σχεδίου. Ευχαριστώ τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ για την  παραχώρηση του χώρου.  Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αιμιλία Λεονταρίτου και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, που εργάστηκαν νυχθημερόν, κάτω από μεγάλη χρονική πίεση, προκειμένου να φτάσουμε στο επιτυχές αποτέλεσμα της δημιουργίας ιδανικού και υποδειγματικού χώρου προσχολικής εκπαίδευσης.  Ευχαριστώ τέλος, τις Διευθύντριες των Νηπιαγωγείων που στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί μας σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Τα καταφέραμε όλοι μαζί!

Εύχομαι το καλύτερο για τα νέα μας Νηπιαγωγεία!».

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο