Δήμος Πεντέλης

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

3 Οκτωβρίου 2023

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Ο Δήμος εφαρμόζει πιστά όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για όλες τις λειτουργίες του

Ο Δήμος Πεντέλης σχετικά με την ταφή θανόντος που έπασχε από τον ιό COVID – 19, που έλαβε χώρα στο Κοιμητήριο Μελισσίων στις 26 Μαρτίου διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Η ταφή θανόντων που έπασχαν από κορωνοϊό, γίνεται με συγκεκριμένη διαδικασία που προβλέπεται από τις σχετικές εγκυκλίους του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας. Έτσι έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση όπου την ταφή δεν την έκαναν υπάλληλοι του Δήμου, αλλά οι υπάλληλοι του γραφείου τελετών, που είχαν λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ατομικής τους προστασίας σύμφωνα με τις προβλεπόμενες σχετικές οδηγίες.

Υπάλληλοι του Δήμου ήταν παρόντες, όμως δεν είχαν ουδεμία συμμετοχή στη διαδικασία της ταφής, σύμφωνα με τη σχετική προσυνεννόηση με το γραφείο τελετών.

Ελπίζουμε μην παραστεί ανάγκη να ξαναυπάρξει ταφή θανόντος από τον ιό COVID – 19 σε κοιμητρήριο του Δήμου μας. Αν όμως υπάρξει και αν ζητηθεί η συμμετοχή των εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης σε αυτή, είναι προφανές ότι θα τηρηθούν και πάλι οι διαδικασίες που προβλέπονται σχετικά με τα μέσα ατομικής προστασίας των συμμετεχόντων στην ταφή, για τις οποίες ήδη ο Δήμος Πεντέλης είναι πανέτοιμος.

Διευκρινίζουμε ότι το σημαντικότερο στις συγκεκριμένες τελετές, είναι η ολιγάριθμη συμμετοχή πολιτών και η τήρηση των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ, κάτι το οποίο τηρείται απόλυτα.

Λυπούμαστε πραγματικά που ορισμένοι σε αυτές τις κρίσιμες για την πατρίδα μας στιγμές, που απαιτούν ομοψυχία και συνεργασία, εκδηλώνουν το τυφλό αντιπολιτευτικό τους μένος, με ψέμματα και fake news. Μοναδική τους δικαιολογία, η άγνοιά τους.

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο