Δήμος Πεντέλης

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

30 Σεπτεμβρίου 2023

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Παράταση απαγόρευσης μετακίνησης, διέλευσης ή παραμονής σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση έως και τις 27.8

Σύμφωνα με απόφαση της Κυβέρνησης παρατείνεται για δεύτερη φορά και για ακόμη μια εβδομάδα, έως την Παρασκευή 27 Αυγούστου και ώρα 06.00, η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 138/Α/5.8.2021) που ετέθη σε εφαρμογή στις 5 Αυγούστου και σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Με βάση την ανωτέρω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου απαγορεύεται επίσης κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά όπως όπως, ενδεικτικά, εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ. οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία).

Για κάθε παράβαση, προβλέπονται  σοβαρές ποινικές κυρώσεις και διοικητικά  πρόστιμα που στην  πρώτη περίπτωση ανέρχονται σε ύψος 1.000 ευρώ και στη δεύτερη 10.000 ευρώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο