Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

23 Απριλίου 2024

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Σε μια νέα ψηφιακή εποχή περνά ο δήμος Πεντέλης. Σε λειτουργία η νέα σύγχρονη ιστοσελίδα από σήμερα

Ο Δήμος Πεντέλης κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την ψηφιακή εποχή. Από σήμερα λειτουργεί η νέα διαδικτυακή πύλη του Δήμου Πεντέλης penteli.gov.gr.

Η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης έχει μοντέρνο σχεδιασμό και φιλική πλοήγηση για τους χρήστες. Ακόμη, πληροί όλες τις απαιτήσεις και προδιαγραφές λειτουργίας των δημόσιων διαδικτυακών πυλών, όπως η πολυκαναλικότητα ώστε να λειτουργεί από οποιαδήποτε συσκευή (smart phones, tablets κλπ), η προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ και η διαλειτουργικότητα με τρίτα συστήματα, που αποτελεί βασική απαίτηση της νέας Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής. Η νέα δικτυακή πύλη του Δήμου περιλαμβάνει πλήρη πληροφόρηση για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και παράλληλα δίνει πρόσβαση σε μια πλειάδα υπηρεσιών, με στόχο την εξυπηρέτηση και την ενημέρωση των δημοτών. Επιπλέον, από τη νέα ιστοσελίδα θα παρέχονται μια σειρά από ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τον πολίτη, που δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα, με πρώτη την εφαρμογή FixMyCity.

Η νέα εφαρμογή FixMyCity είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης αιτημάτων, στο οποίο ο κάθε πολίτης μπορεί να υποβάλλει το αίτημα του προς το Δήμο, μέσα από τρία διαφορετικά κανάλια εξυπηρέτησης: Συγκεκριμένα από:

  • τη νέα ιστοσελίδα του Δήμου penteli.gov.gr, στην ενότητα Fix-my-city
  • το κινητό σας τηλέφωνο, μέσω της εφαρμογής (app) FixMyCity για λειτουργικά Android και iOS*
  • τα τηλέφωνα 213 2050098 και 213 2050098 της Γραμμής του Δημότη.

Κάθε αίτημα διοχετεύεται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μας και ο δημότης έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης του αιτήματός του σε πραγματικό χρόνο.

Πολύ σύντομα στην ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης θα αναρτηθεί ένα ακόμα πακέτο ηλεκτρονικών υπηρεσιών, αυτό της έκδοσης ψηφιακών πιστοποιητικών και διοικητικών πράξεων. Μέσω αυτού, οι δημότες μας θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για την έκδοση πιστοποιητικών, χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα πακέτο ψηφιακών υπηρεσιών που από χρήσιμο έχει γίνει απολύτως απαραίτητο στη μάχη που δίνουμε σήμερα για να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού.

* Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε iOS εντός των επόμενων ημερών

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο