Δήμος Πεντέλης

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

2 Οκτωβρίου 2023

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Ποια είναι η αλήθεια για την πτέρυγα Μπόμπολα

Τα όρια του γελοίου αγγίζουν πλέον οι δήθεν καταγγελίες μελών της αντιπολίτευσης, σχετικά με το σύγχρονο νηπιαγωγείο του Δήμου Πεντέλης, που λειτουργεί στην πτέρυγα Μπόμπολα.

Ποιος είναι ο στόχος τους; Να χάσει ο Δήμος –και οι δημότες– τους χώρους της πτέρυγας; Να σταματήσουν τη λειτουργία του νηπιαγωγείου; Να ακυρώσουν τη δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση, που χρειάζονται τα παιδιά μας; Ποια συμφέροντα άραγε εξυπηρετούν;

Για να γνωρίζουν οι πολίτες την αλήθεια ο Δήμος Πεντέλης διευκρινίζει τα εξής:

  1. Η πτέρυγα Μπόμπολα ήταν κλειστή και εγκαταλελειμμένη από το 2012. Η δε απόλυτη εγκατάλειψή της αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες των χώρων, που επισυνάπτουμε. Υπενθυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο χώρο είχε αποφασιστεί η εγκατάσταση δομής 300 μεταναστών από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η οποία αποτράπηκε μετά τις συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου. Εδώ, λοιπόν, ανακάλυψαν κάποιοι τις «έτοιμες και κλειδωμένες» 80 κλίνες για τον COVID.
  2. Για να στηριχθεί το ανόητο παραμύθι περί «κλειδωμένων» κλινών συγχέουν σκόπιμα την πτέρυγα Μπόμπολα με το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ. Το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ λειτουργεί κανονικά, ενώ στο Δήμο έχει παραχωρηθεί η μια από τις δύο πτέρυγες της πτέρυγας Μπόμπολα. Στη δεύτερη λειτουργούν τμήματα του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ, η συνολική αναβάθμιση του οποίου είναι πάγιο και διαρκές αίτημα του Δήμου Πεντέλης.
  3. Στο εγκαταλελειμμένο, επί οκτώ χρόνια, κτήριο, ο Δήμος Πεντέλης δημιούργησε και ήδη λειτουργεί ένα σύγχρονο όμορφο νηπιαγωγείο, που στεγάζει δύο τμήματα με 15 παιδάκια το καθένα. Η πτέρυγα Μπόμπολα από την πλήρη αχρησία, απέκτησε, με το σχέδιο του Δήμου, κοινωνική χρησιμότητα. Εκτός από το νηπιαγωγείο σύντομα θα λειτουργούν ακόμη: ένα πρότυπο κέντρο ψυχικής στήριξης για το παιδί, τον έφηβο και το μαθητή, χώροι εκπαίδευσης, κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, ένα κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
  4. Το πιο σημαντικό είναι ότι με τη παραχώρηση του χώρου στο Δήμο μας και τη λειτουργία του νηπιαγωγείου, αποτρέπεται οριστικά, κάθε σχέδιο εγκατάστασης δομής μεταναστών στου Μπόμπολα.
  5. Η παραχώρηση του χώρου από τον ΕΦΚΑ προς το Δήμο, είναι προγραμματική σύμβαση, που διέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 100 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 και η έγκριση της γίνεται από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Για την αποφυγή περιττών καθυστερήσεων μετά συννενόηση του Δήμου Πεντέλης με τον ΕΦΚΑ και το αρμόδιο Υπουργείο, η αποδοχή της πρότασης θα γίνει και από το ΔΣ Πεντέλης, στην προσεχή του συνεδρίαση.
  6. Ο Δήμος Πεντέλης κινήθηκε απόλυτα μέσα στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας. Έτσι απέστειλε στο Υπουργείο Παιδείας την υπ. 2/2020 απόφαση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Πεντέλης, την υπ. 165/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και τη βεβαίωση της Οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου για την ανάληψη των λειτουργικών εξόδων από το Δήμο Πεντέλης των νέων παραρτημάτων.
  7. Μετά την παραχώρηση του χώρου από το ΔΣ του ΕΦΚΑ, εντάχθηκε στις 12/8/20, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κατόπιν εισήγησης του Δήμου Πεντέλης και του Υπουργείου Παιδείας, η αρχική πίστωση των 254.000 € για τις άμεσες κατασκευές που απαιτούνται για τη διαμόρφωση των αιθουσών του Νηπιαγωγείου, αλλά και του περιβάλλοντος χώρου (Απόφαση 1581 του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της 12/8/20)

Είναι πασιφανές ότι η απόκτηση της πτέρυγας Μπόμπολα, η λειτουργία του Νηπιαγωγείου και έναρξη της δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευσης είναι μεγάλες επιτυχίες για την πόλη και τους δημότες. Φαίνεται ότι οι επιτυχίες αυτές στεναχωρούν κάποιους.

Η Δημοτική Αρχή καθιστά σαφές ότι θα λειτουργεί πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών και θα πράττει ότι απαιτείται για να προχωρεί ο Δήμος Πεντέλης μπροστά. Όποιος επιχειρεί με ψέματα και συκοφαντίες να παρεμποδίζει το έργο που γίνεται, θα μας βρίσκει αντιμέτωπους και μαζί όλους τους συμπολίτες μας.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο