Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Αυξημένη κατά 675.000 ευρώ (+19%) η κρατική επιχορήγηση προς το Δήμο Πεντέλης το 2024. Δήμητρα Κεχαγιά: Ακόμα περισσότερες υπηρεσίες για τους δημότες με τους νέους πόρους. Ευχαριστώ τον Aναπληρωτή Υπουργό Θεοδωρή Λιβάνιο, που κατανόησε τις ιδιαιτερότητες των μεγάλων σε έκταση και ορεινών Δήμων της Αττικής.

Αυξημένη κατά 675.000 ευρώ θα είναι η κρατική επιχορήγηση το 2024 προς το Δήμο Πεντέλης, σε σχέση με το 2023, αύξηση που αντιστοιχεί στο 19% και είναι η 12η μεγαλύτερη σε ηπειρωτικούς Δήμους της Αττικής. Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά, είχε συζητήσει τα ζητήματα της έκτασης και της ορεινότητας των Δήμων του Λεκανοπεδίου της Αττικής με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό κ. Λιβάνιο και είχε θέσει το ζήτημα της αύξησης της κρατικής επιχορήγησης για την αντιμετώπιση των αναγκών που προκύπτουν από την μεγάλη έκταση και την ορεινότητα.

Για το θέμα η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε:

«Στο πλαίσιο της ανακατανομής της κρατικής τακτικής επιχορήγησης προς τους Δήμους από το 2024 και μετά, είχα συζητήσει με τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό κ. Θεοδωρή Λιβάνιο, την προοπτική αύξησης της κρατικής επιχορήγησης για ορεινούς Δήμους της Αττικής με μεγάλη έκταση, όπως ο Δήμος Πεντέλης. Με χαρά διαπιστώνω ότι ο κ. Λιβάνιος έλαβε υπόψη του τα όσα συζητήσαμε και έτσι καταφέραμε ο Δήμος μας να έχει το 2024 αυξημένη επιχορήγηση από το κράτος κατά 675.000 ευρώ. Η αύξηση της τάξης του 19% είναι πολύ μεγάλη, είναι η 12η μεγαλύτερη αύξηση ηπειρωτικού Δήμου της Αττικής.

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική για την πόλη μας και τους πολίτες. Παραδίδουμε ένα δήμο με σημαντικά ετήσια λειτουργικά πλεονάσματα, που λόγω της αυξημένης κρατικής επιχορήγησης, θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο από το 2024 και μετά. Αυτό σημαίνει περισσότερα έργα και περισσότερες υπηρεσίες για τους συμπολίτες μας.

Ευχαριστώ θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεοδωρή Λιβάνιο για την κατανόηση που έδειξε στο θέμα, αλλά και για την άριστη συνεργασία που είχαμε κατά τη διάρκεια της θητεία μου. Είναι πραγματικά ευτύχημα για την αυτοδιοίκηση που βρίσκεται στη θέση αυτή και με τις γνώσεις και τις πρωτοβουλίες του, βοηθά τους Δήμους να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικότερα στις αρμοδιότητές τους».

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο