Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

19 Απριλίου 2024

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Εκδήλωση – Συζήτηση από το Δήμο Πεντέλης: «Οστεοπόρωση: Πρόληψη και Θεραπεία»

Εκδήλωση – Συζήτηση με θέμα «Οστεοπόρωση: Πρόληψη και Θεραπεία» πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Πεντέλης με ομιλητή τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό κ. Κωνσταντίνο Κουρκουτά. Την εκδήλωση επιμελήθηκε και συντόνισε από πλευράς Δήμου Πεντέλης η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Φωτεινή Μαρκαντώνη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πεντέλης Αιμιλία Λεονταρίτου, η Υπεύθυνη του Δ΄ ΚΑΠΗ Μελισσίων Σοφία Ιορδανίδου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών «Κρητών και Φίλων Νέας Πεντέλης» Χρυσούλα Μπάμπου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών «Νέα Ροδώνη» Χρήστος Κάζος, Πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων σχολείων του Δήμου Πεντέλης, καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της πόλης.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κουρκουτάς στην εισήγησή του ανέλυσε τον ορισμό της Οστεοπόρωσης λέγοντας ότι αυτή είναι η κατάσταση της υγείας που «αδυνατίζει» τα οστά, τα κάνει εύθραυστα και αυξάνει την πιθανότητα να σπάσουν, η οποία δημιουργείται αργά και πολλές φορές διαγιγνώσκεται μετά από κάταγμα. Τα συχνότερα κατάγματα σε ασθενείς με οστεοπόρωση είναι ισχίου, καρπού ή σπονδύλων.

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο