Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Ενισχύεται η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Πεντέλης με 45 φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν στην εθελοντική αιμοδοσία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στο Κολυμβητήριο Μελισσίων, η 15η Αιμοδοσία των τελευταίων 48 μηνών του Δήμου Πεντέλης και τελευταία για το 2023, που συνδυάστηκε με ακόμη μία δράση Ενημέρωσης και Εγγραφών Δοτών Μυελού των Οστών σε συνεργασία με το Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 45 φιάλες αίματος, για την τράπεζα αίματος του Δήμου Πεντέλης και δείγματα μυελού των οστών. Το αίμα που συγκεντρώνεται ενισχύει την Τράπεζα Αίματος του Δήμου. Με τη μεταμόσχευση μυελού των οστών αντιμετωπίζονται κακοήθη νοσήματα, όπως η λευχαιμία και το λέμφωμα, αλλά και καλοήθη, όπως η μεσογειακή και η δρεπανοκυτταρική αναιμία.

Η Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, που διασφάλισε την απόλυτη τήρηση των υγειονομικών κανονισμών και των μέτρων ασφαλείας, για την προστασία των αιμοδοτών.

Δίπλα στους εθελοντές αιμοδότες, στο επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ και στο προσωπικό του Δήμου Πεντέλης βρέθηκε η Δήμαρχος, η οποία είναι και εθελόντρια αιμοδότης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γεωργία Μητροπούλου, ο Τοπικός Σύμβουλος Μελισσίων Γιώργος Κολοβός, η πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πεντέλης Ευαγγελία Μπουσίου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πεντέλης κ. Γεώργιος Καρβουνάκης,.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά κατά τη διάρκεια της δράσης Εθελοντικής Αιμοδοσίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«O Εθελοντισμός είναι μία από τις σημαντικότερες εκφάνσεις της ανθρώπινης προσφοράς.  Ιδιαίτερα στο Δήμο μας παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλούς τομείς. Ειδικά για την Αιμοδοσία, η προσφορά αυτή αυξάνεται σε μέγιστο βαθμό, καθώς οι εθελοντές αιμοδότες προσφέρουν ζωή στο συνάνθρωπο, με μία υπέρτατη πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη καθώς για ακόμη μία φορά η συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών μας, ήταν σημαντική και κατά τη διάρκεια της 15ης δράσης Αιμοδοσίας κατά τη διάρκεια της θητείας μας.

Ευχαριστώ την ομάδα που είχε την ευθύνη της οργάνωσης της Αιμοδοσίας, την αρμόδια Αντιδήμαρχο, την υπάλληλο του Δήμου μας Ντόρα Σαπουνά και τις εθελόντριες Αγγελική Βλάχου και Μαρία Χατζηνικολάου, το προσωπικό του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, τη γιατρό κα Μουρατίδου, καθώς και όλους τους τεχνολόγους και νοσηλευτές, για την άψογη διοργάνωση και την ακέραια τήρηση των μέτρων υγιεινής και προστασίας».

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Γεωργία Μητροπούλου από την πλευρά της τόνισε:

«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελευταία εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Πεντέλης για το 2023.  Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ αξίζει σε όλους τους  αιμοδότες, που κάθε φορά μας τιμούν με την προσφορά τους συνεχίζοντας σε τακτική βάση να ενισχύουν την Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η προσφορά αίματος είναι η πιο σημαντική πράξη αγάπης, και ανθρώπινης αλληλεγγύης προς την κοινωνία και το συνάνθρωπο, καθώς προσφέρει ζωή στην ανθρώπινη ζωή.

Ευχαριστούμε θερμά την κινητή μονάδα του Νοσοκομείου “Αμαλία Φλέμινγκ” και τα μέλη του προσωπικού του για την πολύτιμη συνδρομή τους στην επιτυχία  της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Ευχόμαστε σε όλους να είναι υγιείς και να συναντηθούμε και στις επόμενες Εθελοντικές Αιμοδοσίες που θα οργανώσουμε».

Ο Δήμος Πεντέλης ευχαριστεί θερμά την επιχείρηση ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ για την ευγενική της χορηγία.

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο