Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

28 Απριλίου 2024

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ. ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΑΠΟΘΕΤΟΥΝ σκουπίδια, κλαδιά και ογκώδη τις επόμενες μέρες

Από προχθές Δευτέρα 21/8, βιώνουμε πρωτοφανή εκδήλωση ανέμων που δημιουργούν ακραία επικίνδυνες συνθήκες εκδήλωσης πυρκαγιών. Σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές και από χθες και στην Πάρνηθα. Οι δυνατοί άνεμοι, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολογων, αναμένεται να επικρατούν με τέτοια ένταση μέχρι και την Κυριακή.

Η πολιτική προστασία του Δήμου μας και οι εθελοντές είναι σε ετοιμότητα. Υπάρχει 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων του Δήμου, 24ωρη λειτουργία του πυροφυλακίου στον προφήτη Ηλία και στελέχωση ημερήσιας πυροφυλακής σε Κατσουλιέρη και Μικρή Καλλιθέα.

Οι υδατοδεξαμενές ελικοπτέρων του χώρου ευθύνης μας, είναι πλήρεις.

Την ημέρα που η ένταση των ανέμων κορυφώνεται, βρίσκονται σε ετοιμότητα στα όρια του Δήμου μας κοντά στις δασικές εκτάσεις, συνολικά 9 οχήματα του Δήμου και άλλα 5 τρίτων φορέων (Πυροσβεστική, ΣΠΑΠ, Περιφέρεια Αττικής). Ανάλογη είναι και η ετοιμότητα τις βραδινές ώρες.

Επίσης η υπηρεσία καθαριότητας καθημερινά, μαζί με τους εξωτερικούς συνεργάτες του Δήμου, απομακρύνουν ογκώδη, κλαδιά και πευκοβελόνες από την πόλη.

Ο Δήμος Πεντέλης κάνει έκκληση στους πολίτες:

ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ στους πράσινους κάδους διότι ο ΧΥΤΑ Φυλής είναι κλειστός

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΘΕΤΟΥΝ κλαδιά και ογκώδη αντικείμενα στους δρόμους μέχρι την Κυριακή.

Να υπενθυμίσουμε ότι απαγορεύεται κάθε εξωτερική εργασία με χρήση εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες, όπως και λειτουργία ψησταριάς σε υπαίθριο χώρο.

Η επαγρύπνηση του κάθε πολίτη είναι η καλύτερη πρόληψη.

Σε περίπτωση που αντιληφθούμε φωτιά ή έχουμε την υποψία ύπαρξης της, τηλεφωνούμε ΑΜΕΣΑ στο 199.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο