Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

19 Απριλίου 2024

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Τον επικεφαλής Έρευνας και Σχεδιασμού των ηλεκτρικών κινητήρων στην εταιρία Tesla Motors συμπολίτη μας Κωνσταντίνο Λάσκαρη, βράβευσε η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά

Τον συμπολίτη μας και κάτοικο Νέας Πεντέλης, Κωνσταντίνο Λάσκαρη, βράβευσε η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά. Παρόντες στη βράβευση ήταν οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών Γεωργία Μητροπούλου και Τεχνικών Υπηρεσιών Άγγελος Παλαιοδήμος, η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου Πεντέλης σε θέματα που αφορούν τις δράσεις του Δήμου στο Πεντελικό βουνό Κωνσταντίνα Λαζή και ο αριστεύσας φοιτητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Γεώργιος Καούκης.

Ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης είναι ο επικεφαλής Έρευνας και Σχεδιασμού των ηλεκτρικών κινητήρων στην εταιρία Tesla Motors στη Silicon Valley της Καλιφόρνια, μιας εταιρείας πρώτης στο κόσμο στη παραγωγή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Επίσης υπήρξε το ιδρυτικό μέλος της ομάδας “Προμηθέας” που σχεδίασε και κατασκεύασε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο “Πυρφόρος”.

Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και έκανε το Μεταπτυχιακό του στο Imperial College του Λονδίνου, με αντικείμενο «Επικοινωνίες και Επεξεργασία Σήματος».

Η διδακτορική διατριβή του, που εκπόνησε το 2006 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είχε τίτλο «Σχεδιασμός και Βελτιστοποίηση ηλεκτροκινητήρων για συστήματα μεταβλητής ταχύτητας».

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο