Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Φωταγωγήθηκε σε μία λαμπερή τελετή το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Δήμου Πεντέλης

Δήμητρα Κεχαγιά: «Εύχομαι από καρδιάς, υγεία, πρόοδο και αγάπη στα σπίτια μας και στην πόλη μας.  Το 2020 να είναι έτος γαλήνιο, δημιουργικό, παραγωγικό για όλους»

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της πόλης φωταγώγησε η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, σε μία λαμπρή γιορτή που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Προηγήθηκε η Μουσικοχορευτική Εκδήλωση «Καλαντίσματα και Παραδοσιακοί Χοροί», η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων. Την ευθύνη της οργάνωσης από πλευράς Δήμου Πεντέλης είχε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Φωτεινή Μαρκαντώνη.

Ήταν ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό ταξίδι στα συγκινητικά έθιμα και τις παραδόσεις του λαού μας, ενταγμένο στο εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων.

 Συμμετείχαν οι σύλλογοι και οι χορευτικές ομάδες των Δήμων Κηφισιάς (Χορευτική Ομάδα του Ν.Π.Δ.Δ. Δημ. Βικέλας ), Μαρκόπουλου (Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Μαρκόπουλου Μυρρινούς), Παλλήνης (Σύλλογος Κρητών Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης Η Μεγαλόνησος) και φυσικά του Δήμου Πεντέλης  (Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων και Σύλλογος Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε) που φιλοξένησε την εκδήλωση.

Παρουσιάστηκε μία Χριστουγεννιάτικη μουσική διαδρομή διανθισμένη με κάλαντα, έθιμα και παραδοσιακούς χορούς της χώρας μας.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, λίγο πριν τη φωταγώγηση του Δέντρου ευχήθηκε σε όλους για τις γιορτές λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Αγαπητοί συνδημότες, αγαπητά μας παιδιά,

Χαίρομαι που είμαστε όλοι εδώ απόψε, σε μια ξεχωριστή μέρα που την περιμέναμε καιρό. Τα Χριστούγεννα είναι η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης και σηματοδοτούν το μήνυμα της Ελπίδας και της Αγάπης.  Είναι μία γιορτή που μας μαγεύει με τη λάμψη της, που την περιμένουμε με μεγάλη χαρά.

Τα σπίτια μας και οι γειτονιές μας μοσχομυρίζουν από τα γλυκίσματα, εμείς οι μεγαλύτεροι θυμόμαστε τα παιδικά μας χρόνια, όλοι θέλουμε να ζήσουμε στο πνεύμα των άγιων ημερών.

Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε φέτος ένα εορταστικό πρόγραμμα για όλους, για να γεμίσουμε με πιο πολλή χαρά την καθημερινότητά μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς των φετινών εορταστικών εκδηλώσεών μας, καθώς και όλους, όσοι εργάστηκαν και θα εργαστούν και στη συνέχεια μέχρι το τέλος αυτών.

Εύχομαι σε όλες και όλους από καρδιάς, υγεία πρώτα από όλα, πρόοδο και αγάπη, σε εσάς , στις οικογένειές σας και στα προσφιλή σας πρόσωπα.

Εύχομαι το 2020 να είναι έτος δημιουργικό, παραγωγικό με υγεία και γαλήνη στα σπίτια μας και στην πόλη μας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός της Δημάρχου Πεντέλης Δήμητρας Κεχαγιά, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και πρώην Δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων και πρώην Δήμαρχος Πεύκης Παύλος Καμάρας, ο Πρόεδρος του ΣΒΑΠ και πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης Λουκάς Μακρής, οι Αντιδήμαρχοι Πεντέλης Νατάσα Κοσμοπούλου, Βλάσσης Σιώμος, Γεωργία Μητροπούλου, Άντα Μπούσουλα, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Φωτεινή Μαρκαντώνη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων Νίκος Δροσάτος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Πολίτη και Σπύρος Φρεμεντίτης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Μελισσίων Γιώργος Δημητράκης και Γιώργος Κολοβός, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πεντέλης Γιώργος Καρβουνάκης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης και πλήθος κόσμου.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν ο Σύλλογος Κρητών Μελισσίων «Ο Ερωτόκριτος», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραγωγών, τα Ψητοπωλεία Πλατεία, Πρόεδρος και Big Bad Wolf, ο Φούρνος Οικογένεια Σταυράτη και τα Super Market Σκλαβενίτης και My Market.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο