Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

19 Απριλίου 2024

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση – Ομιλία από το Δήμο Πεντέλης με θέμα: Χριστούγεννα με τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη & τον Σαράντο Καργάκο

Σε εορταστική ατμόσφαιρα, σε μία κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» του Δ.Κ. Πεντέλης, Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Ομιλία με θέμα Χριστούγεννα με τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη & τον Σαράντο Καργάκο.

Ομιλητής ήταν ο Φιλόλογος Ιστορικός Ιωάννης Καργάκος, γιός του καθηγητού Σαράντου Καργάκου. Την εκδήλωση πλαισίωσε η Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Πεντέλης. Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού Φωτεινή Μαρκαντώνη, ενώ το συντονισμό έκανε ο τοπικός Σύμβουλος της Δ.Κ. Πεντέλης Κανέλλος Γεωργόπουλος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Πεντέλης Νατάσα Κοσμοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Βλάσσης Σιώμος, η Αντιδήμαρχος Άντα Μπούσουλα, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού Φωτεινή Μαρκαντώνη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Ζώης, εκπρόσωποι συλλόγων της πόλης και σημαντικός αριθμός πολιτών.

Ο κ. Ιωάννης Καργάκος στην ομιλία του βασισμένος στο κλίμα των ημερών και στις μνήμες από τον φιλόλογο πατέρα του Σαράντο Καργάκο, ανέδειξε με γλαφυρότητα πώς ένιωθε τα Χριστούγεννα «στη μανιάτική του ψυχή μέσα από 4 κείμενά του».

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο