Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Ψηφίσθηκε ο Προϋπολογισμός που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πεντέλης

Δήμητρα Κεχαγιά: «Νοικοκυρεμένος προϋπολογισμός με μηδενικά λειτουργικά ελλείμματα. Στόχος μας να φέρουμε όσες περισσότερες χρηματοδοτήσεις προς όφελος της πόλης και των δημοτών»

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου η αναβληθείσα λόγω έλλειψης απαρτίας, συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου Πεντέλης στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, όπου εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός για το 2020, που είχε καταθέσει η Δημοτική Αρχή.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, αφού ευχήθηκε μία καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους, στην εισήγησή της, μεταξύ άλλων τόνισε:

Στόχος μας το 2020, είναι να μπορέσουμε να φέρουμε στο Δήμο μας όσο το δυνατόν περισσότερες χρηματοδοτήσεις και προς αυτή την κατεύθυνση μπορούμε εντατικά να εργαστούμε όλοι μαζί.

Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει επί της ουσίας το σύνολο του προγράμματος της δημοτικής αρχής και τις προγραμματικές δεσμεύσεις των συμμετεχόντων στην διοίκηση. Το κύριο στοιχείο του προϋπολογισμού είναι ότι είναι λειτουργικά ισοσκελισμένος, με στόχο η ισοσκέλιση αυτή του προϋπολογισμού να συνεχίζεται και σε κάθε αναμόρφωση και να αποτελεί οδηγό για την οικονομική πορεία της δημοτικής αρχής, με σεβασμό στα χρήματα των δημοτών.

Υπάρχει σημαντική διασφάλιση των πόρων από το 0,50 το τέλος που καταβάλλεται από τους πολίτες των Μελισσίων. Εντός της παρούσης τετραετίας προβλέπουμε να διατεθούν για την αγορά γης 3 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να τιμήσουμε τα χρήματα που δίνουν οι δημότες για το σκοπό αυτό.

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε μελέτες, που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε από το ΕΣΠΑ σημαντικά έργα για την πόλη, όπως είναι οι ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις, η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, η δημιουργία πεζοδρομίων και η δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων.

Προβλέπουμε επίσης από ίδιους πόρους:

  • δύο μεγάλα έργα ύψους 250.000 ευρώ για το 2020 με τα οποία στοχεύουμε να αντιμετωπίσουμε τις αναγκαίες επισκευές στα σχολεία, στα πεζοδρόμια και στους δρόμους,
  • 000 ευρώ, για ίδια συμμετοχή του Δήμου σε έργα χρηματοδοτούμενα τα οποία έχουμε στόχο να υλοποιήσουμε και
  • έργα ύψους 250.000 για διάνοιξη δρόμων, ανάπλαση ενός τμήματος της οδού Αλεξανδρουπόλεως, έργα αποχέτευσης, διανοίξεων δρόμων και διαγραμμίσεων.

Σε ό,τι αφορά την καθαριότητα ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις και συνεργασίες, ώστε ο Δήμος μας να είναι καθαρός και τακτοποιημένος.  Ο Δήμος μας αποκτά μέσω ΕΣΠΑ τον απαραίτητο εξοπλισμό σε κάδους για απορριμματοφόρα και για ξεχωριστή διαλογή των βιοαποβλήτων. Αυξάνουμε τους κάδους ανακύκλωσης, ενώ μελετάμε και τη συμμετοχή μας σε πιλοτικό  πρόγραμμα για την ανακύκλωση σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει την υλοποίηση του προγράμματός μας για:

  • την ασφάλεια των πολιτών, κάτι που άλλωστε ζητούν και όλοι οι συνδυασμοί της Αντιπολίτευσης,
  • σημαντικές παρεμβάσεις στην κοινωνική πολιτική και σε πολιτιστικές δράσεις
  • Πλήρης εξυγίανση του αθλητισμού στο Δήμο, με στόχο να εισπράξουμε χαμένα έσοδα, ενώ προβλέπει και ανάληψη νέων δράσεων στον τομέα του αθλητισμού.
  • δράσεις για τους νέους, για το περιβάλλον για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

Προσδοκούμε τέλος, αύξηση των εσόδων από τις διορθωτικές δηλώσεις των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων των συμπολιτών μας.  Υπάρχει μία διορία μέχρι 31 Μαρτίου 2020 ώστε να έρθουν στο Δήμο και να τα δηλώσουν σωστά και με αυτόν τον τρόπο να αποφύγουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Ο στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να δώσουμε περισσότερες παροχές στους πολίτες και να διευκολύνουμε τα νοικοκυριά.  Διατηρούμε τα τέλη που βρήκαμε, συμμαζεύουμε τα έξοδα και κάνουμε προσπάθεια να εισπράξουμε τα έσοδα που δικαιούται ο Δήμος.

Μετά από την σημερινή ημέρα τρία είναι τα μεγάλα θέματα της πόλης για τα οποία θα ανοίξει άμεσα δημόσιο διάλογο η δημοτική αρχή:

  • τι κάνουμε με τα μεγάλα κτίρια εντός των ορίων του Δήμου,
  • ποιο το μέλλον των οικοπέδων που ήδη διαθέτει σήμερα ο Δήμος και
  • πως θα προχωρήσουμε στην απόκτηση νέων αναγκαίων χώρων για την πόλη μας, όπως αυτό προβλέπεται από τα γενικά πολεοδομικά σχέδια και στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδιασμού στο σύνολο των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων».

Δείτε τις παρεμβάσεις της Δημάρχου:

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο