Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

30 Νοεμβρίου 2023

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

60 νέους κάδους ανακύκλωσης παρέλαβε ο Δήμος Πεντέλης. Παναγιώτης Ηλιόπουλος: Βασικός μας στόχος να αυξήσουμε τα ποσοστά ανακύκλωσης απορριμμάτων στο Δήμο μας

Μετά από συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Ανάπτυξης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) ο Δήμος Πεντέλης παρέλαβε 60 νέους μπλε κάδους για την ανακύκλωση συσκευασιών, οι οποίοι προορίζονται για αντικατάσταση παλαιότερων φθαρμένων κάδων.

Η ανακύκλωση των απορριμμάτων αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής διότι έτσι επιτυγχάνεται μείωση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων και σημαντική προστασία του περιβάλλοντος.

Σήμερα στην πόλη υπάρχουν περίπου 980 κάδοι ανακύκλωσης και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ το δίκτυο των κάδων ανακύκλωσης στην πόλη να αυξηθεί ουσιαστικά εντός του 2020.

Για το θέμα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Ηλιόπουλος δήλωσε:

«Η καθαριότητα και ένας σύγχρονος τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Πεντέλης, είναι η βασικότερη μέριμνα της Δημοτικής Αρχής και της Δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά. Ο Δήμος μεριμνά να υπάρχουν καλές υποδομές σε εξοπλισμό, αλλά και ικανοποιητικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα παραλάβαμε 60 νέους μπλε κάδους ανακύκλωσης και συνεχίζουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, εντός του 2020, με την απόκτηση περαιτέρω νέου εξοπλισμού, που θα πυκνώσει το δίκτυο της ανακύκλωσης στην πόλη μας.

Όμως η καθαριότητα της πόλης είναι υπόθεση που αφορά το σύνολο των πολιτών. Απαιτεί ευαισθητοποίηση όλων στα θέματα της ανακύκλωσης και τη συνεργασία των πολιτών με την υπηρεσία καθαριότητας στα θέματα της αποκομιδής των απορριμμάτων, κυρίως κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων.

Κρατάμε το Δήμο μας καθαρό. Μαζί!»

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο