Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

9 Δεκεμβρίου 2023

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Άλλες 76 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν από την αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Δήμος Πεντέλης το 2ήμερο 7 και 8 Απριλίου

«Δώστε αίμα, σώστε Ζωές!»

Με αυτό το σύνθημα ο Δήμος Πεντέλης διοργάνωσε το διήμερο 7-8/4, δύο διαδοχικές δράσεις Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο κολυμβητήριο των Μελισσίων, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του προβλήματος έλλειψης αίματος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι δράσεις ήταν συνέχεια της 1ης αιμοδοσίας που είχε γίνει στον ίδιο χώρο στις 20 Μαρτίου.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη της αρμόδιας Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Κοινωνικής Πολιτικής, Ιατρού Ειδικής Παθολόγου Ελένης Πολίτη, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Κολυμβητήριο στα Μελίσσια, από κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ και με τήρηση των αυστηρών μέτρων προστασίας που απαιτούνται.

Η προσέλευση των εθελοντών ήταν σημαντική και έγινε κατόπιν ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Συνολικά το διήμερο συγκεντρώθηκαν 76 φιάλες αίματος, στο χρόνο που είχε προκαθοριστεί από τους αιματολόγους ιατρούς.

Η αρμόδια Εντεταλμένη Δημοτικής Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής, Ιατρός Ειδική Παθολόγος, Ελένη Πολίτη μετά το πέρας της διαδικασίας δήλωσε σχετικά:

«Ο Δήμος Πεντέλης από την πρώτη στιγμή και πολύ νωρίτερα σε κάποιες περιπτώσεις έλαβε μέτρα αντιμετώπισης της δύσκολη υγειονομικής κρίσης που μαστίζει σχεδόν το σύνολο του πλανήτη.  Ανταποκριθήκαμε με 3 δράσεις Αιμοδοσίας στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να βοηθήσουμε όσο μπορούμε εκείνους που έχουν προσβληθεί από τον Covid19 ή ενδεχομένως όσους προσβληθούν συμβάλλοντας έτσι στην ευρύτερη προσπάθεια που πραγματοποιεί η Κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε με την ευκαιρία αυτή, την αξία της αιμοδοσίας, μίας πράξης τόσο απλής, που συνάμα αποτελεί υπέρτατη απόδειξη αλληλεγγύης για το συνάνθρωπό μας.  Ιδίως στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που οι ανάγκες των Νοσοκομείων μας για αίμα είναι μεγάλες, είναι εξαιρετικά σημαντικό να δείχνουμε με πράξεις ότι η αλληλεγγύη παραμένει θεμελιώδης αξία της ελληνικής κοινωνίας.

Και φυσικά δεν ξεχνάμε: Μένουμε Σπίτι».

 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο