Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

16 Οκτωβρίου 2024

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Εναρκτήρια Εκδήλωση του Ελεύθερου Πανεπιστημίου αφιερωμένη στον καθηγητή Θεοδόση Τάσιο

Ο Δήμος Πεντέλης πραγματοποιεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024 και ώρα 19.00 στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» την εναρκτήρια εκδήλωση του Ελεύθερου Πανεπιστημίου για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, η οποία είναι αφιερωμένη  στον καθηγητή Θεοδόση Τάσιο.

 

Ο τιμώμενος, ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και συμπολίτης μας, αν και πολιτικός μηχανικός με πλούσιο διδακτικό, συγγραφικό και ερευνητικό έργο, έχει εντρυφήσει σε ποικίλα πεδία, όπως στη γλώσσα, στη φιλοσοφία και στην αρχαία ελληνική τεχνολογία.

Για τη ζωή, την προσωπικότητα και τον στοχασμό του Πεντελιώτη διανοητή, θα μιλήσουν οι: Άρης Κατωπόδης, ιστορικός-ερευνητής, Κλαίρη Παλυβού, ομότιμη καθηγήτρια αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, Ιωάννης Σταμουλάκης, διδάκτωρ φιλολογίας – τ. σύμβουλος Α΄ του ΥΠΑΙΘΑ και Βασίλειος Κάλφας, ομότιμος καθηγητής φιλοσοφίας του ΑΠΘ. Τη συζήτηση συντονίζει η Μαρίνα Γρηγοροπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια νεοελληνικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 

Η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου δήλωσε σχετικά:

‘Σε έναν  κόσμο που μεταβάλλεται διαρκώς και ποικιλοτρόπως, προβάλλει, πλέον, επιτακτική η ανάγκη για την αλληλεπίδραση των πολιτών και τη συμμετοχή τους σε μορφωτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες μέσω προσιτής και υψηλού επιπέδου επιστημονικής γνώσης.

 

Αυτό αποτελεί το εγχείρημα του  Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου, το οποίο  έγκειται στην προσπάθεια διευρυμένων συζητήσεων και ανταλλαγής τεκμηριωμένων απόψεων σε θέματα γενικού ενδιαφέροντος, αλλά και της επικαιρότητας, τα οποία θα τροφοδοτούν την ερευνητική διάθεση, με σκοπό να διαχειριζόμαστε με θετικό πρόσημο τη ζωή και  καθημερινότητά μας.

 

Ελπίζουμε, η σημαντική μορφωτική προσφορά στους πολίτες να πλαισιωθεί από όσους περισσότερους γίνεται, ώστε να υπηρετήσει  τον καθένα από εμάς ξεχωριστά αλλά και όλους μαζί, μέσα από μία πορεία ελεύθερης επιλογής στη γνώση και στην προσωπική εξέλιξη. Όλοι χρειαζόμαστε επιμόρφωση, σύμπνοια, κοινό σκοπό και κυρίως αγάπη για τον Άνθρωπο’.

 

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Άρτεμις Αργύρη σημείωσε ότι: «Είμαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την επανεκκίνηση του θεσμού του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου μας που ευελπιστώ να αποτελέσει εφαλτήριο ανταλλαγής ιδεών για την επιστήμη, την τέχνη, τον πολιτισμό και να καλλιεργήσει τον στοχασμό μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών μας και των εκάστοτε προσκεκλημένων μας ομιλητών. Η εναρκτήρια εκδήλωση, μάλιστα, έχει συγκινητική βαρύτητα, καθώς είναι αφιερωμένη στον ακαδημαϊκό και στοχαστή συμπολίτη μας Θεοδόση Τάσιο. Απευθύνω θερμές ευχαριστίες στη Μαρίνα Γρηγοροπούλου για τη συνεργασία και στη Δήμαρχο Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, για την υποστήριξη του εγχειρήματος»

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο