
Υλικά
800 γρ φράουλες
500 γρ κρέμα γάλακτος
1 κούπα άχνη
2 φύλλα ζελατίνη
2 ασπράδια αυγό
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τη ζελατίνη για 15′
Πολτοποιούμε τις φράουλες
Παίρνουμε 250 γρ από τις φράουλες και τις ζεσταίνουμε.
Προσθέτουμε τη ζελατίνη χωρίς το νερό
Τοποθετούμε το μείγμα σε μπολ πάνω σε πάγο
Προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες.
Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ανακατεύουμε απαλά μαζί με τις φράουλες
Χτυπάμε τα ασπράδια με την άχνη σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενώνουμε με απαλές κινήσεις με το υπόλοιπο μείγμα
Τοποθετούμε τη μους σε τούρτα ή ποτηράκια και τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες
CHEESECAKE με φράουλες

Υλικά
Για τη βάση
250 γραμ. μπισκότα digestive
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα
250 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
300 γραμ. τυρί κρέμα
1 λεμόνι (ξύσμα)
Για τη σάλτσα βύσσινο
1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο
1½ κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Η συνταγή για εύκολο cheesecake χωρίς ψήσιμο με σάλτσα βύσσινο είναι μία υπέροχη παραλλαγή από αυτή που έχετε συνηθίσει. Γευστικό και δροσερό, με υφή εξαιρετική.
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα τα ψιχουλιάζουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του. Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει. Εναλλακτικά, μπορείτε να στρώσετε τη βάση μπισκότου στην φόρμα και αντί να το ψήσετε, απλά παγώστε το στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.