Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Αλλάζει όψη το Άλσος της Ζωοδόχου Πηγής, στην πρώτη γειτονιά των Μελισσίων. Δήμητρα Κεχαγιά: «Μία ακόμη δέσμευσή μας υλοποιείται. Παραδίδεται σύντομα στους κατοίκους των Μελισσίων ένας όμορφος και φιλικός στους πολίτες δασικός χώρος»

Ακόμη ένας κοινόχρηστος χώρος στον Δήμο Πεντέλης αλλάζει όψη, αναβαθμίζεται και παραδίδεται στους πολίτες ώστε να τον απολαμβάνουν καθημερινά οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

Ο δασικός χώρος των περίπου 13 στρεμμάτων επί της Ζωοδόχου Πηγής στα Μελίσσια, με βάση τη διαχειριστική μελέτη του 2020, αποκτά φιλικότερα χαρακτηριστικά, καθώς:

  • Δημιουργήθηκε χώρος περιπάτου για τους πολίτες.
  • Τοποθετούνται φωτιστικά σώματα led που έχουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
  • Μπήκαν παγκάκια, ενώ θα τοποθετηθούν και τραπεζόπαγκοι.
  • Πραγματοποιείται καθαρισμός και περιποίηση του χώρου.
  • Προγραμματίζεται η ενίσχυση της φύτευσής του το προσεχές φθινόπωρο.

Για τις παρεμβάσεις στο χώρο, οι οποίες χρηματοδοτούνται με πόρους του Δήμου Πεντέλης, η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε:

«Υλοποιούμε ένα πλήρες πρόγραμμα αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων και παιδικών χαρών στο σύνολο του Δήμου μας. Είναι ενδεικτικό ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια έχουμε κάνει τις περισσότερες παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στο συγκεκριμένο τομέα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Αρκεί να θυμηθούμε την ανάπλαση στο πευκοδάσος Μελισσίων, την αναβάθμιση τεσσάρων πλατειών, επτά παιδικών χαρών και άλλων κοινόχρηστων χώρων του Δήμου μας.

Τις επόμενες μέρες παραδίδουμε στους συμπολίτες μας το αναβαθμισμένο άλσος επί της Ζωοδόχου Πηγής στα Μελίσσια, ενώ ακολουθούν η δημιουργία δύο νέων παιδικών χαρών και η αναβάθμιση ακόμη μίας.

Εμείς δεν δίνουμε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Με συγκεκριμένα έργα, κάνουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας καλύτερη.»

Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Άντα Μπούσουλα σχολίασε:

«Η αναβάθμιση των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων και η προστασία των δασικών εκτάσεων και αλσών του Δήμου μας είναι παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Έχουμε την τύχη οι πόλεις του Δήμου μας να διαθέτουν πολύτιμα άλση και δάση, μοναδικούς πνεύμονες οξυγόνου και σημεία διαφυγής και χαλάρωσης από το πυκνοδομημένο αστικό περιβάλλον. Μαζί με τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, υλοποιούμε το σχέδιό μας και είμαστε ικανοποιημένοι όταν τα έργα τελειώνουν και τα χαίρονται οι πολίτες. Ήδη οι παρεμβάσεις στο άλσος της Ζωοδόχου Πηγής είναι ορατές και θα ολοκληρωθούν με την τοποθέτηση του νέου φωτισμού, διαμορφώνοντας έναν χώρο ασφαλή  και φιλικό στον πολίτη  για περίπατο και ξεκούραση».

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο