Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Ανακοίνωση: Συνεχίζεται και σήμερα η αποκομιδή απορριμμάτων, ενώ αύριο Κυριακή 31/12 θα γίνει μόνο στους κεντρικούς δρόμους

Τις τελευταίες ημέρες η καθαριότητα σε κάποια σημεία της πόλης δεν ήταν η πρέπουσα και ζητούμε συγνώμη από τους συμπολίτες μας για το γεγονός. Οφείλεται στις έκτακτες σοβαρές βλάβες, που παρουσίασε ένα όχημα αποκομιδής σύμμεικτων απορριμμάτων και ένα όχημα ανακύκλωσης, με αποτέλεσμα να περιοριστεί ο ενεργός στόλος και να καθυστερήσουν τα δρομολόγια. 

Ήδη το πρόβλημα αποκαθίσταται. Η αποκομιδή συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, ενώ αύριο Κυριακή 31 Δεκεμβρίου θα γίνει αποκομιδή στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στην αποκομιδή ογκωδών και κλαδιών δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα και η πόλη είναι καθαρή. 

Για την ενημέρωση των δημοτών, στην αποκομιδή απορριμμάτων συνολικά επιχειρούν 14 απορριμματοφόρα οχήματα και συγκεκριμένα:

    1. Επτά οχήματα συλλογής σύμμεικτων αποβλήτων, ένα εκ των οποίων υπέστη βλάβη. Τα τρία εκ των οποίων είναι καινούργια, παραλαβής 2022 και 2023. Σε αυτά θα προστεθούν επιπλέον δύο οχήματα, ένα που έχει παραλειφθεί και αναμένει να τοποθετηθούν πινακίδες και ένα νέο ηλεκτροκίνητο όχημα. (ένα όχημα που δεν προσμετράται στα επτά, έχει ουσιαστικά αποσυρθεί εδώ και ένα τρίμηνο, μετά από βλάβες που παρουσίασε και κρίθηκε ότι δεν είναι προς το συμφέρον του Δήμου να επισκευαστεί με δεδομένη την ανανέωση του στόλου).
    2. Τέσσερα οχήματα συλλογής βιοαποβλήτων, που αποκτήθηκαν την τελευταία τετραετία. Τα οχήματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για συλλογή σύμμεικτων, σε ειδική όμως χωριστή βάρδια διαφορετική από τα βιοαπόβλητα.
    3. Τρία οχήματα συλλογής ανακύκλωσηςΈνα όχημα από αυτά υπέστη βλάβη στις 28/12.

Τα οχήματα συλλογής απορριμμάτων, λόγω της συνεχούς χρήσης τους, καταπονούνται και υφίστανται αρκετές βλάβες, γι’ αυτό άλλωστε και ο Δήμος Πεντέλης προχώρησε σε μεγάλη ανανέωση του εξοπλισμού. Συνολικά σήμερα λειτουργούν κανονικά 12 απορριμματοφόρα οχήματα, ενώ επίκειται η κυκλοφορία ενός εντός τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου και η παραλαβή ενός ακόμα εντός του επόμενου 2μήνου.

Με δεδομένο ότι αύριο είναι Κυριακή και θα γίνει αποκομιδή μόνο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στη συνέχεια ακολουθεί η αργία της Πρωτοχρονιάς, παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να εναποθέτουν τα απορρίμματα τους από τις 2 Ιανουαρίου και μετά.

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο