Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Εβδομαδιαία Ανασκόπηση

Ø       Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής Εικαστικών Καλλιτεχνών του Δήμου Πεντέλης σε Έκθεση στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τέχνης

 

Ο Δήμος Πεντέλης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς καλλιτέχνες που ζουν και δρουν στην πόλη μας για να συμμετάσχουν στην έκθεση: «Η Τέχνη που μας Ενώνει» έως 15 Μαΐου 2024.

Σκοπός είναι μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση να ενεργοποιηθεί ο δημόσιος διάλογος και να αναδειχθεί το σύγχρονο δημιουργικό δυναμικό των ανθρώπων του τόπου μας.

Πρόκειται για μία ελεύθερης θεματολογίας έκθεση, η οποία θα περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας και digital art.

Τα έργα θα φιλοξενηθούν στην ψηφιακή τους μορφή σε διαδικτυακή έκθεση που θα προβάλλεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης, ενώ θα ακολουθήσει, ψηφιακή προβολή τους σε σχετική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων. 

 

Ø  Ημερίδα «Παιδιά – Τα κρυμμένα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας»

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 13 Απριλίου, η ημερίδα που συνδιοργανώθηκε, με την υποστήριξη του Δήμου Πεντέλης, από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών, Εφήβων, Ενηλίκων ΑμεΑ και Όλων των Παιδιών «Εθελοντούμε» και από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Γίνε Άνθρωπος» στην αίθουσα ‘Ιωάννης Καποδίστριας’ στη Δ.Κ. Πεντέλης, με θέμα «Παιδιά – Τα κρυμμένα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας».

Ως εκπρόσωπος της Δημάρχου Νατάσσας Κοσμοπούλου, χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Πολίτη, η οποία ανέπτυξε και τα σχέδια του Δήμου για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Ζούνης, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Αβραμίδη Κοτσιρέα Αναστασία και η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Πεντέλης Βασιλική Ρούσου.

 

Ø  Ολοκληρώθηκε το Final-4 Κοριτσιών Κ18 Πετοσφαίρισης στο Κλειστό Μελισσίων

 

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 18/4, στο Κλειστό Μελισσίων, το Final-4 Κοριτσιών Κ18 της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Αθήνας και Ανατολικής Αττικής (ΕΣΠΑΑΑ), παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Αθανάσιου Μπάρκα, της Αντιδημάρχου Καθημερινότητας του Πολίτη Γιάννα Δημητρακοπούλου και του εντεταλμένου συμβούλου Καθημερινότητας Γιώργου Πανάγου.

 

Πρωταθλήτρια 2024 στην κατηγορία Κοριτσιών Κ18 αναδείχθηκε η Δεξαμενή Μεταμόρφωσης που επικράτησε του Παναθηναϊκού στον τελικό με 3-1 σετ.

Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για το άριστο πνεύμα και την ευγενή αθλητική άμιλλα που επικράτησε σε όλους τους αγώνες του τουρνουά και ιδιαίτερα στην ομάδα Σ.Φ.Α. Μελισσίων ‘Ο ΦΟΙΒΟΣ’ που για μια ακόμη χρονιά βρίσκεται σε Final 4.

 

 

 

Ø  Πραγματοποιήθηκε η πρώτη  συνάντηση της Σχολής Γονέων του  Δήμου  Πεντέλης

 

Στο πλαίσιο της στήριξης των γονέων στο δύσκολο ρόλο τους και τηρώντας την προεκλογική της δέσμευση, η Δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου υλοποίησε την έναρξη λειτουργίας Σχολής Γονέων σταδιακά σε όλα τα σχολεία του Δήμου.

Το Σάββατο 20 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη  συνάντηση της Σχολής Γονέων του Δήμου Πεντέλης σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νέας Πεντέλης στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Γυμνασίου Νέας Πεντέλης .

Eισηγητές ήταν οι ψυχολόγοι του Κέντρου Κοινότητας κ. Μαρία Καλτσά και κος Σπύρος Πιστεύος σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα τον έφηβο και τη θέση του μέσα στην οικογένεια .

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο