Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Απομάκρυνση των Πυλώνων από τη Νέα Πεντέλη – Έναρξη του έργου παραλλαγής Γραμμών Μεταφοράς

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοινώνει τη συμβασιοποίηση του έργου παραλλαγής Γραμμών Μεταφοράς Υπερυψηλής Τάσης (400 kV) στη Νέα Πεντέλη, συνολικού ύψους 2,565 εκατ. ευρώ. Η σύμβαση υπεγράφη σήμερα 17 Μαρτίου 2021 μεταξύ του Διαχειριστή και της ανάδοχης εταιρείας «ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΤΤΕΕ» στη Νέα Πεντέλη, παρουσία της δημάρχου Πεντέλης, κ. Δήμητρας Κεχαγιά.

Tο έργο περιλαμβάνει τη μετατόπιση τμημάτων δύο Γραμμών Μεταφοράς (Γ.Μ.) που διέρχονται από τον οικιστικό ιστό της Νέας Πεντέλης και έχει ορίζοντα υλοποίησης επτά μηνών. Το έργο έχει ενσωματωθεί στο Προκαταρκτικό Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021 – 2030 και θα συγχρηματοδοτηθεί από πόρους της Ελλάδας και της ΕΕ μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η Δήμαρχος Πεντέλης, κ. Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ένα έργο για το οποίο δούλεψαν όλες οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου μας, με την σημερινή υπογραφή μπαίνει στην τελική φάση ολοκλήρωσής του. Χαίρομαι διπλά γιατί η συμμετοχή της Διοίκησης μας ήταν καθοριστική, καθώς αλλάζοντας τον τρόπο χρηματοδότησης του όλου εγχειρήματος, καταφέραμε αυτό να πραγματοποιηθεί χωρίς οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο μας. Ευχαριστώ όλους όσοι εργάστηκαν για την ευτυχή αυτή κατάληξη, ιδιαίτερα τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ Μάνο Μανουσάκη για την άψογη και αγαστή συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα αι διαβεβαιώνω ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός του ΑΔΜΗΕ για να ολοκληρωθεί γρήγορα και σωστά το έργο».

Ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας, Ανάπτυξης Συστήματος & Στρατηγικής του ΑΔΜΗΕ, κ. Ιωάννης Μάργαρης, δήλωσε: «Το έργο είχε μελετηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Διαχειριστή προ δεκαετίας, κατόπιν αιτημάτων από τον Δήμο Πεντέλης, αλλά εντάχθηκε στο Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης (2021 – 2030) μόλις το περασμένο έτος. Η Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ βρίσκεται κοντά στις τοπικές κοινωνίες και τις ανάγκες τους, διασφαλίζοντας το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα των έργων του, όπου αυτό είναι εφικτό».

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο