Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Απολογισμός διαχείρισης της κακοκαιρίας ‘Αυγή’

Η Δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου απευθύνει τις ευχαριστίες της προς τις υπηρεσίες του Δήμου και τους εθελοντές, κατά την προετοιμασία της πόλης, αλλά και κατά τις κρίσιμες ώρες της εμφάνισης των φαινομένων της κακοκαιρίας ‘Αυγή’, προκειμένου να προασπίσουν την ασφάλεια των πολιτών.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πεντέλης έδωσε έμφαση στην πρόληψη και στο επιχειρησιακό επίπεδο συντονισμού, προβαίνοντας στις παρακάτω ενέργειες:

-είχε έγκαιρα διενεργήσει τις εργασίες κλαδεμάτων, ώστε να αποτραπεί κάθε κίνδυνος ατυχήματος

-συγκάλεσε Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας και συντόνισε, κατά την κακοκαιρία, μέσω του ΚΕΠΙΧ τις εμπλεκόμενες σε επιφυλακή υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας, Τεχνικής Υπηρεσίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

-μερίμνησε για την έγκαιρη επισκευή και συντήρηση των μηχανημάτων, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει προϋπολογισμός

-είχε στη διάθεσή του συνολικά 300 τόνους αλατιού το οποίο διένειμε έγκαιρα σε κάθε δημοτική κοινότητα

-ενημέρωνε διαρκώς τους πολίτες μέσω ανακοινώσεων στην ιστοσελίδα του Δήμου και στο gipolis και διεκπεραίωσε όλα τα τηλεφωνικά αιτήματα

-έθεσε στη διάθεση των κατοίκων θερμαινόμενες αίθουσες στις 3 δημ. κοινότητες

‘Η διαδικασίας οργάνωσης της πόλης για την αντιμετώπιση του φαινομένου είναι μία διαδικασία επίπονη και διαρκής. Χρειάζεται προσεκτικός συντονισμός και επιχειρησιακή ετοιμότητα. Η Πολιτική Προστασία, η Υπηρεσία Καθαριότητας, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες, η Γραμμή Δημότη και η ομάδα Εθελοντών και πολλά ακόμη στελέχη έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να αντιμετωπιστούν τα θέματα των δυσμενών καιρικών συνθηκών με αποτελεσματικότητα. Τους ευχαριστώ όλους για τη στάση τους. Και θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια τις ευχαριστίες μου προς τον Δήμαρχο Βάρης – Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο για τη διάθεση οχήματος 4Χ4 αλατιέρα – μαχαίρι, καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Λεωνίδα Μανωλάκο και την Αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη για τη διάθεση μηχανημάτων έργου’, δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου.

Τέλος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα: τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βασίλη Μπούρα, τους τοπικούς Αντιδημάρχους Ιωάννη Ζούνη και Γεώργιο Δρόσο, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Δημήτρη Τσούκλερη και την Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας Δήμητρα Γιαννακοπούλου.

 

Η διαχείριση της κακοκαιρίας ‘Αυγή’ σε αριθμούς:

► Μοιράστηκαν περίπου 40 τόνοι αλατιού σε 8 κεντρικά σημεία της πόλης, στα καταστήματα και στις γειτονιές.

► Έπεσαν πάνω από 100 τόνοι αλατιού στους δρόμους της πόλης.

►Έδρασαν στο πεδίο 17 μηχανήματα , εκ των οποίων 10 του Δήμου και 7 της περιφέρειας και όμορων δήμων

► Συνέδραμαν με τις υπηρεσίες τους 22 εργαζόμενοι σε Καθαριότητα, Πράσινο, Πολιτική Προστασία και Τεχνική Υπηρεσία καθώς και 20 εθελοντές του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο