Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και τη συγκινητικά μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις και οι παρελάσεις των σχολείων μας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στις τρεις δημοτικές κοινότητες, παρουσία της Δημάρχου Νατάσσας Κοσμοπούλου, μελών της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων φορέων καθώς και πλήθους συμπολιτών μας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τις δοξολογίες στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στα Μελίσσια, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Νέα Πεντέλη και στον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ στην Πεντέλη.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνος δέηση και η κατάθεση στεφάνων στα Μνημεία Ηρώων του Δήμου μας και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας στα Μελίσσια από τη Δήμαρχο Νατάσσα Κοσμοπούλου, στη Νέα Πεντέλη από την Αντιδήμαρχο  Διοικητικών & Πολιτισμού Άρτεμη Αργύρη και στην Πεντέλη από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ιωάννη Ζούνη.

Η Δήμαρχος στον πανηγυρικό της μας κάλεσε ‘να ενθυμηθούμε και να παραδειγματιστούμε από τις πανανθρώπινες αξίες των Ηρώων του ’21’ και τόνισε ότι ‘θα πρέπει να διαφυλάξουμε την ομόνοια και να είμαστε μονιασμένοι, στο ΕΜΕΙΣ και όχι στο ΕΓΩ’.

Στις παρελάσεις μαθητές, σύλλογοι, φορείς και το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο παρέλασαν υπό τους ήχους της μπάντας των Γυμνασίων και Λυκείων των τριών δημοτικών μας ενοτήτων, έψαλλαν περήφανα τον Εθνικό μας Ύμνο μαζί με τα παιδιά της δημοτικής παιδικής χορωδίας, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και μοιράστηκαν κεράσματα, μα πάνω από όλα μοιράστηκαν την ιστορική μνήμη ως μια πραγματικά ζωντανή εμπειρία που αποδεικνύει τη σύγχρονη σημασία του ενωτικού μηνύματος του 1821.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο