Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Πεντέλης για παιδιά 5-12 ετών

Ο Δήμος Πεντέλης λειτουργεί τα  Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών – ΚΔΑΠ, όπου παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών απασχολούνται δημιουργικά κατά τις απογευματινές ώρες.

 Σκοπός τους είναι να παρέχουν παιδαγωγικές δραστηριότητες ποιοτικές και δημιουργικές, ατομικές ή ομαδικές, να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο ενός παιδιού, αλλά και να βοηθήσουν συγχρόνως και τους γονείς που εργάζονται.

Τα παιδιά κάνουν φιλίες, δυναμώνουν τις ήδη υπάρχουσες και εξελίσσουν τα ταλέντα τους και τις δεξιότητες τους μέσα από τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν.

Κύριος στόχος τους είναι η σωματική, συναισθηματική, νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, μέσω νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων και τεχνικών, αξιοποιώντας τα ενδιαφέροντα, τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους διαμέσου αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων, μέσω παιχνιδιού,  λόγου και αριθμών.  Στα Κ.Δ.Α.Π. τα παιδιά μπορούν να συναντήσουν φίλους, να κοινωνικοποιηθούν και να επικοινωνήσουν μαζί τους, μέσα από την κοινή εμπειρία της δημιουργίας, σε κλίμα ελευθερίας και ασφάλειας, χωρίς ανταγωνισμούς και σκοπιμότητες.

Προγράμματα-Δραστηριότητες

Ενδεικτικές δραστηριότητες που προσφέρονται στα ΚΔΑΠ:

Μελέτη, καλλιτεχνικά εργαστήρια, κατασκευές και κουκλοθέατρο, μουσικοκινητική αγωγή, μοντέρνος χορός,  γυμναστική, θεατρικό παιχνίδι, εργαστήρια πληροφορικής, αφήγηση παραμυθιών, εργαστήρι κουκλοθεάτρου, δραστηριότητες φιλαναγνωσίας , ρομποτική κλπ.

Χώροι -ωράριο λειτουργίας:

-1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων – Θερμοπυλών 4 – Μελίσσια

– Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης-Ηγ. Μακρυγιάννη 2-Πεντέλη

Ωράριο λειτουργίας 16.00 έως τις 20.00 μ.μ.

Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι ο Δήμος μας συμμετέχει  στο πρόγραμμα «Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» της ΕΕΤΑΑ που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Επομένως έχει τη δυνατότητα να δεχτεί ΔΩΡΕΑΝ παιδιά που οι γονείς τους θα πάρουν voucher  του ΕΣΠΑ μέσω αιτήματος στην ΕΕΤΑΑ.

Οι αιτήσεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκινούν συνήθως στα μέσα Ιουνίου και γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από το site  της  ΕΕΤΑΑ.

Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αναρτηθούν σε επόμενη ανακοίνωση κατόπιν έκδοσης της ανάλογης πρόσκλησης από την ΕΕΤΑΑ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες 2108100885-4

(Δευτέρα με Παρασκευή από 13.00  έως 16.00 )

Υπεύθυνος ΚΔΑΠ -Τσαντουλής Νικόλαος

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο