Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Η ασφάλεια των παιδιών είναι για μας ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ

Στην 9η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πεντέλης, την 10/4/2024, δόθηκε, εκ νέου, πλήρης ενημέρωση από τη Διοίκηση και τα υπηρεσιακά στελέχη για το θέμα της μεταφοράς των παιδιών από τον παιδικό σταθμό της Νέας Πεντέλης, του οποίου η άδεια αυτοδίκαια ανακλήθηκε στις 31/3/2024, καθώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις, χωρίς καμία δυνατότητα παράτασης από το νόμο.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στον Α΄ παιδικό σταθμό Μελισσίων  στην οδό Σερίφου που διαθέτει καθ’ όλα την υποδομή να τα στεγάσει.

Η Δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου στην τοποθέτησή της δήλωσε :

Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο νομιμότητας παραμονής στο κτίριο για το τρίμηνο της θητείας μας. Η ημερομηνία 31/3/2024 ήταν καταληκτική και κάνουμε αυτό που οφείλουμε πρώτα ως άνθρωποι και μετά ως διοίκηση – Προστατεύουμε τα παιδιά μας με όποιο πολιτικό κόστος.

Αποδεδειγμένα, υπήρξε αδιαφορία στη συμμόρφωση με τις διατάξεις της νομοθεσίας- η προθεσμία έτρεχε από το 2017 – υπήρχε δηλαδή πολύς χρόνος.

Η τέως Δήμαρχος κα Κεχαγιά γνώριζε ότι έπρεπε να ενεργήσει έλεγχο στατικής επάρκειας στο συγκεκριμένο κτίριο, όπως είχε επισημανθεί από τον α΄ βαθμιο προσεισμικό έλεγχο το έτος 2021. Δεν το έκανε όμως ουδέποτε.

Είναι γνωστό ότι αναζητείται χώρος δημιουργίας νέου παιδικού σταθμού στη ΔΚ Νέας Πεντέλης από το 2017 και ότι ουδέποτε βρέθηκε και ουδέποτε θα βρεθεί, αν δεν γίνει η ένταξη στο σχέδιο της 25ης Μαρτίου-κάτι που αναμένεται να συμβεί μετά από δύο χρόνια.

Παρόλα αυτά, εμείς αναζητούμε χώρο για την εξυπηρέτηση των γονιών. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ουσία που στην προκειμένη περίπτωση είναι η ασφάλεια των παιδιών μας και τίποτα άλλο’.

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο