Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

21 Απριλίου 2024

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Πλούσια σε πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον Δήμο Πεντέλης η εβδομάδα που πέρασε

«Η συμμετοχή σε πολιτιστικές δράσεις και η συνδημιουργία είναι το πιο καθοριστικό στοιχείο της ποιότητας ζωής που μοιραζόμαστε και η ίδια η ταυτότητα της κοινωνίας των πολιτών μας. Οι πολιτιστικοί μας σύλλογοι αποτελούν το πιο ζωντανό μας κύτταρο, ένα κύτταρο που διατηρεί τη μνήμη αλλά και μέσα από την κινητοποίηση και συμμετοχή όλων των ηλικιακών ομάδων διαμορφώνει σημεία και χώρους συνάντησης» , όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Άρτεμις Αργύρη.

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης πραγματοποιήθηκε συναυλία-αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο, με τη συμμετοχή της χορωδίας ΚΑΠΗ Νέας Πεντέλης υπό τον μαέστρο της χορωδίας Γεώργιο Ζιάκα. Οι νότες και οι στίχοι δημιούργησαν μια συγκινητική ατμόσφαιρα, αποδεικνύοντας τη ζωντάνια της μουσικής του Ξαρχάκου και τη σημασία της αλληλεπίδρασης και της συνομιλίας σε κάθε γενιά.

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης έλαβε χώρα αφιέρωμα στη γυναίκα της Μικρασίας από την Ένωση Μικρασιατών και υπό την αιγίδα του Δήμου Πεντέλης. Η εξαίρετη ομιλία του εξειδικευμένου στη θεματική της Μικρασίας φιλολόγου Θοδωρή Κοντάρα ανακάλεσε στη μνήμη όλων των παρευρισκόμενων τις ποικίλες οφειλές μας στην πολύπλευρα αξιοθαύμαστη γυναίκα της Μικράς Ασίας και στον Μικρασιατικό Ελληνισμό γενικότερα ως «φάρο» ιδανικών που αναμφίβολα φώτισε την κυρίως Ελλάδα.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Λυκείου Νέας Πεντέλης. οι χορωδίες Παίδων και Ενηλίκων της «Πνευματικής Κίνησης Βορείων Προαστίων», σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πεντέλης που επέλεξε την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση ως επετειακή εκδήλωση για τον εθνικό εορτασμό της 25ης Μαρτίου, μας ταξίδεψαν σε μια ποιητική και μουσική παράσταση αφιερωμένη στην Ελλάδα. Ο τίτλος της ήταν «Αυτό το φως… δεν λιγοστεύει» και το περιεχόμενό της ανακίνησε κάθε συναίσθημα και συγκίνησε κάθε ψυχή.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Πεντέλης Αναστασία Κοσμοπούλου, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι φορέων και συλλόγων, πλήθος μαθητών και κόσμου.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο